Загиблі герої Чернігівщини: Гаркавенко Максим. Казарян В'ячеслав. Гулак Олександр


       ГАРКАВЕНКО Максим Григорович

 

Народився Гаркавенко Максим Григорович 08 листопада 1985 року у місті Новгород-Сіверський. Закінчивши загальноосвітню місцеву школу №2, вступив до Чернігівського юридичного коледжу.

Деякий час Максим Григорович працював у Новгород-Сіверській установі виконання покарань № 31 і одночасно вступив до Глухівського педагогічного інституту.

У 2022 році, під час повномасштабного вторгнення рашистів, Максим Григорович Гаркавенко добровольцем став на захист України. Служив солдат Гаркавенко Максим стрільцем 2 аеромобільного батальйону військової частини А 2120. Зі слів побратимів, Максим – відповідальний, надійний, турботливий і відважний воїн. Не пожалкує віддати останнє і завжди прийде на допомогу.

13 травня 2023 року під час виконання бойового завдання із захисту територіальної цілісності України Гаркавенко Максим Григорович загинув у районі населеного пункту Діброва Луганської області.

Поховали Максима Григоровича Гаркавенка на центральному кладовищі у рідному місті. У пам’яті земляків Максим Григорович залишиться доброю товариською людиною.

У Героя залишилися батьки, дві донечки…

КАЗАРЯН В’ячеслав Артурович

 

Казарян В’ячеслав Артурович народився 23 червня 2000 року у місті Семенівка Чернігівської області. Після закінчення місцевої загальноосвітньої школи № 1 В’ячеслав вступив до Національного університету «Чернігівська політехніка».

Закінчивши університет, В’ячеслав Казарян був призваний на строкову службу до Збройних Сил України, яку проходив на півдні України у місті Чорноморськ Одеської області. У цей час почалось повномасштабне вторгнення рашистів на Батьківщину, і військовослужбовець Казарян В'ячеслав Артурович, не вагаючись став на захист територіальної цілісності і незалежності України.

Захищаючи нас від ворога на передовій у Донецькій області, під час поїздки для евакуації побратимів з Бахмуту, 12 травня 2023 року біля населеного пункту Курдюмівка Бахмутського району наш Захисник загинув. За місяць йому мало виповнитися 23...

Неможливо знайти слова втіхи, неможливо загоїти в серці рідних болючу рану втрати, адже загибель найріднішої людини – важке випробування. Це невимовний біль та непоправна втрата, яку не пробачимо окупанту і ніколи не за будемо.

Поховали Казаряна В’ячеслава Артуровича у рідній Семенівці.

У нашого мужнього Героя залишилася мати..

.

ГУЛАК Олександр Олександрович

 

Олександр Гулак народився 6 квітня 1980 року у селищі Короп на Чернігівщині. Після закінчення Коропської загальноосвітньої школи здобув фах лісника.

Працював Олександр на будівництві, мав «золоті руки». Працьовитими руками Олександра зведено чимало споруд.

43-річний солдат Олександр Гулак віддано й сміливо боронив свою країну від навали російських окупантів з початку повномасштабного вторгнення. Служив спочатку в роті охорони 1 відділу Новгород-Сіверського РТЦК та СП, потім – у військовій частині. Був водієм відділення протитанкових керованих ракет. Пройшов пекельні шляхи у Бахмуті, Харкові, Ізюмі, Лимані…

«Хороший був чоловік, і як людина дуже привітний, завжди з усмішкою на обличчі… Був господар свого дому, все було в нього на своїх місцях» – так згадують про воїна друзі.

Життя нашого Захисника України обірвалося 7 травня 2023 року у місті Ямпіль на Донеччині.

Похвали Олександра Олександровича Гулака 11 травня 2023 року в рідному Коропі.

У мужнього воїна залишилися мама і 11-річна донька.

Молімося за Україну, згадуймо у молитві Олександра та всіх, хто вже не побачить сходу сонця і не зустріне Перемогу Українського народу над ворожою навалою.

 

Коментарі

Популярні публікації