Загиблі герої Чернігівщини: Асмаковський Микола. Макей Олексій. Колос Микола. Целуйко Нікіта

АСМАКОВСКИЙ Миколай Михайлович

В боях за Україну, на Донецькому напрямку 11 листопада 2022 року на бойовій позиції загинув 25-річний Микола Михайлович Асмаковський.

Микола був вчителем, а став військовослужбовцем. Товариський, порядний, працьовитий, розсудливий, він завжди мав свою точку зору, обдарований, розумний, закоханий у свою країну. Безмежна людяність – це стан його душі.

З початку вторгнення Микола перебував у Семенівці, яка з перших днів опинилася в окупації. На початку березня він дістався у майже окупований Чернігів та став до лав Національної Гвардії України на оборону міста.

Після звільнення Чернігівщини Микола, пройшовши співбесіду, перевівся у 3-й батальйон оперативного призначення «Свобода» 4-ї бригади оперативного призначення. Після короткого вишколу, разом з героями-«свободівцями», Микола потрапив на найгарячішу ділянку фронту – Бахмутський напрямок. Саме там, стримуючи навалу рашистів, Микола Асмаковський віддав своє життя за вільну Україну.

У Героя залишились мати, брат, дівчина...

Похований Асмаковський Микола Михайлович у рідному місті Семенівці.

МАКЕЙ Олексій Миколайович

Макей Олексій Миколайович народився 1 травня 1979 року у місті Архангельск. Згодом родина переїхала на Чернігівщину до міста Семенівки.

1996 року Олексій після закінчення Семенівської ЗОШ №2 був призваний на строкову військову службу, яку проходив у 72-й механізованій дивізії, згодом - військова служба за контрактом.

Довгий час Олексій Миколайович працював електромонтером. Останні роки чоловік присвятив себе будівельній справі, працював у Броварах, був бригадиром штукатурних робіт.

Після початку повномасштабного ворожого вторгнення Макей Олексій добровольцем пішов на захист неньки України. Службу проходив у 58-й окремій мотопіхотній бригаді на посаді старшого водія-електрика одного із взводів. Разом з побратимами він мужньо боровся за свободу та Незалежність України, даючи гідну відсіч російським окупаційним військам.

9 листопада 2022 року внаслідок ворожого авіаудару по місту Бахмут на Донеччині Макей Олексій загинув...

Вдома у нього лишилися мати, брат, сестра та син.

Олексія Миколайовича Макея поховали на місцевому кладовищі у Семенівці.

КОЛОС Микола Миколайович

Колос Микола Миколайович народився 16 травня 1981 року у селі Авдіївка Сосницького району Чернігівської області.

Закінчивши перший клас місцевої школи, Микола разом з батьками переїхав на постійне місце проживання до міста Чернігова. Після закінчення Чернігівської школи №29 Микола вступив до Чернігівського професійно- технічного училища №15, де здобув спеціальність автослюсаря.

З 1999 по 2001 рік проходив строкову службу в лавах Збройних сил України. Демобілізувавшись, Микола повернувся у місто Чернігів, створив власну сім’ю. Запам’ятався відповідальною, щирою, чуйною людиною. Йому подобалось майструвати.

У липні 2022 року Микола добровільно став на захист рідної України і до останнього подиху мужньо захищав спокій і незалежність України, всього українського народу.

12 жовтня 2022 року серце нашого захисника Миколи Колоса зупинилося у місті Мукачево, де він перебував на військовому навчанні.

Поховали Миколу Миколайовича Колоса на рідній землі, у селі Авдіївка Новгород-Сіверського району Чернігівської області.

У нашого Захисника залишилися батьки, дружина та син...

ЦЕЛУЙКО Нікіта Сергійович

Народився Нікіта 1 жовтня 1999 року в м. Семенівка. Навчався у Семенівській гімназії №2, після закінчення 9-ти класів продовжив навчання у Чернігівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою. Згодом Целуйко Нікіта став курсантом Військового інституту телекомунікацій та інформатизації. Рідні і друзі Нікіти згадують його як цілеспрямованого, відповідального хлопчину, щиру, порядну людину, люблячого сина і надійного друга.

Військову службу проходив у в/ч А0284 на посаді командира взводу зв’язку 1 десантно-штурмового батальйону.

19 вересня 2022 року Целуйко Нікіта загинув під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Оскіл Ізюмського району Харківської області.

Ціною власного життя наш земляк захищав рідну землю від ворожих військ. Він залишався вірним своїй країні до останнього подиху.

Вдома на нього чекали мати, батько та сестра…

Похований Целуйко Нікіта Сергійович у рідному місті Семенівці.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Указом Президента України №886/2022 Целуйко Нікіта Сергійович був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

Коментарі

Популярні публікації