Загиблі герої Чернігівщини: Іванченко Іван. Левченко Юрій. Криворучко Олександр. Мороз Олег

 Іванченко Іван Сергійович

Народився 21 лютого 1995 року в м. Прилуки Чернігівської області. Навчався з 2001 по 2012 р.р. в Прилуцький ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7. У 2012 році вступив до Сумського національного аграрного університету.

З 2015 по 2018 роки служив за контрактом у 10-й гірсько-штурмовій бригаді «Едельвейс» Сухопутних військ Збройних Сил України. Після початку повномасштабного вторгнення РФ у лютому 2022 році вступив до лав територіальної оборони, службу ніс у складі військової частини А 7330 1-ого стрілецького взводу 1-ї стрілецької роти 164 ОБ ТРО та віддано боронив Батьківщину від загарбників.

22 травня 2023 року загинув на сході України.

Похований 25 травня 2023 року на міському кладовищі «Новий побут» у  Прилуках.

Левченко Юрій Сергійович

Народився 17 травня 1971 року в Прилуках. Закінчив Прилуцьку середню школу №10, після чого був призваний на військову службу.

Після мобілізації працював на Прилуцькій взуттєвій фабриці та на інших приватних підприємствах. із вересня 2020 року Юрій Левченко продовжив трудову діяльність у ТОВ «ПК Пожмашина».

У перші дні повномасштабного вторгнення, не вагаючись, Юрій Сергійович пішов до військкомату і став на захист рідної країни. Мужньо захищав українську землю та її народ.

8 червня 2023 року під час несення військової служби на Луганському напрямку — в районі н.п. Білогорівка Сєвєродонецького району, у результаті отримання осколкових поранень несумісних з життям, стрілець 2 стрілецької роти військової частини А7330 Юрій Левченко загинув.

Похований 11 червня 2023 року на «Алеї Героїв» (цвинтар Горова Білещина) у Прилуках.

Криворучко Олександр Борисович

Народився 5 жовтня 1982 року у місті Ровеньки Луганської обл.

Згодом, з мамою Ларисою Михайлівною переїхав до міста Прилуки, де у 1999 році успішно закінчив школу №7.

Строкову військову службу в армії проходив у місті Миколаїв.

Працював у Київській області завідувачем складу приватного підприємства.

У 2009 році одружився, виховував сина.

Матрос за мобілізацією, був призваний на військову службу Прилуцьким районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки 15 березня 2023 року.

Стрілець-снайпер 2 роти морської піхоти військової частини А2613 загинув 8 червня 2023 року, отримавши поранення несумісне із життям під час штурму ворожих позицій на Донецькому напрямку, н.п. Сторожеве Волноваського району. 

Похований  15 червня 2023 року  на «Алеї Героїв» (цвинтар Горова Білещина) у Прилуках.

Мороз Олег Володимирович

Народився 3 листопада 1971 року у місті Прилуки. Навчався в середній школі № 2.  Після закінчення вступив до Гідромеліоративного технікуму. Під час навчання був призваний на строкову військову службу! Пізніше навчався у Прилуцькій бухгалтерській школі! Жив та працював у рідному місті, був завідувачем харчоблоку прилуцької міської лікарні!

У вересні 2014 року пішов захищати Україну. Перший свій бій прийняв біля селища Старогнатівка Донецької області. Службу проходив у гарячих точках у складі 41 батальйона: Волноваха, Новогригорівка, Слов’янськ, Соледар. Пізніше за станом здоров’я був переведений у місто Ромни. Отримав звання штаб-сержанта. Службу ніс у ВЧ А1476.

Олег Володимирович мав величезний авторитет і користувався повагою серед командування та побратимів, особливо серед молодих новоприбулих воїнів - навчав їх та допомагав. За знання, мудрість і бойовий досвідом - отримав позивний – Дід.

Олег Мороз віддав своє здоров’я під час несення військової служби на Сході України. Хвороба виявилася надто тяжкою.

10 червня Олег Володимирович відійшов у вічність. 

Похований 11 червня 2023 року  на «Алеї Героїв» (цвинтар Горова Білещина) у Прилуках.

Коментарі

Популярні публікації