Загиблі герої Чернігівщини: Клименко Павло. Болобан Олександр. Неборачко Сергій

Клименко Павло Сергійович народився 14 лютого 1988 року у місті Семенівка Чернігівської області. Навчався Павло у місцевій загальноосвітній школі №3, а після її закінчення вступив до Харківського політехнічного університету на спеціальність «медичне обладнання». Не закінчив навчання у Харківському ВНЗ і перевівся до Одеського університету фінансів на заочну форму навчання.

Повернувшись до рідної Семенівки, Павло Сергійович зайнявся улюбленою справою – вирощував квіти та овочі. І це було його захоплення, а любов’ю – Україна.

Рідні та знайомі Павла згадують його як працьовиту, добру, щиру і відповідальну людину.

13 квітня 2022 року Клименко Павло Сергійович був призваний на військову службу за мобілізацією до лав Збройних Сил України. Разом з побратимами наш земляк мужньо та віддано боровся з рашистською навалою, даючи гідну відсіч загарбникам.

13 березня 2023 року Павло Клименко був важко поранений у районі населеного пункту Бахмут Донецької області, а 16 березня 2023 року серце воїна зупинилося.

Поховали Клименка Павла Сергійовича у рідному місті.

У Героя залишилася мати...


Солдат Болобан Олександр Іванович народився 26 грудня 1991 року у селі Оленівка. Тут навчався у місцевій школі, після чого вступив до Чернігівського інституту економіки та управління, а потім одружився та разом з родиною переїхав до міста Суми, де в подальшому і проживав. До оборонців Батьківщини чоловік долучився у листопаді 2022 року і з того моменту у складі військової частини А4355 разом з побратимами мужньо боровся проти ворожої навали. 15 березня 2023 року на Донеччині під час ворожого артобстрілу Болобан Олександр загинув. Попрощалися з воїном в його рідному селі.
Нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно).

Солдат Сергій Неборачко народився 7 травня 1975 року у Чернігові. Тут закінчив місцеву школу №7, навчався в Академії Державної пенітенціарної служби України.

З 2014 по 2022 року проходив військову службу у лавах Збройних Сил України, потім повернувся до цивільного життя, але з початком повномасштабного ворожого вторгнення знову став до лав Захисників Батьківщини. Спочатку обороняв Чернігівщину у складі однієї з рот охорони Чернігівського обласного ТЦК та СП, потім потрапив на службу до складу одного з підрозділів військової частини А0693, далі - на посаді номера обслуги кулеметного відділення.

24 липня 2022 року під час боїв поблизу одного з населених пунктів Донеччині Сергій загинув.

Протягом багатьох місяців він вважався зниклим безвісти та був похований на кладовищі у Дніпрі. Після результатів ДНК-експертизи вдалося повернути його на рідну Чернігівщину, де з ним попрощалися у Катерининській церкві та перепоховали на кладовищі "Яцево".

Коментарі

Популярні публікації