Загиблі герої Чернігівщини: Бабенко Євген. Летик Максим. Постол Ігор

Солдат Бабенко Євгеній Анатолійович народився 10 січня 1977 року у селі Рощино Курганської області. У 1985 році разом із родиною переїхав на Чернігівщину, де закінчив СЗОШ №32. Після 9-го класу вступив на навчання до ПТУ-6, де опановував професію столяра.

Протягом 1995-1997 років Євгеній проходив строкову військову службу. Більше як 10 років працював на заводі «Хімволокно», а останнім часом – двірником у СЗОШ №3.

Після початку повномасштабної війни чоловік потрапив до лав ЗС України. Службу проходив у складі одного з підрозділів військової частини А4590 та на посаді старшого навідника віддано боронив Батьківщину від ворожих окупаційних військ.

На жаль, 8 квітня 2023 року під час виконання бойового завдання на Луганщині Бабенко Євгеній загинув. Попрощалися з воїном у Чернігові в Катерининській церкві, поховавши його на кладовищі «Яцево».

У селі Обмачів провели в останню путь Максима Летика. Воїну було 34 роки, вдома на нього чекали дружина та двоє діток.

Максим Летик народився 14 грудня 1989 року в селі Карабутове, Конотопського району, Сумської області. У 1996 році розпочав навчання у місцевій загальноосвітній школі, яку закінчив у 2007 році. Закінчивши школу, навчався у Державному професійно-навчальному закладі в місті Конотоп за спеціальністю "електрогазозварювальник", за нею ж певний час працював на будівництві у Києві.

Останні шість років Максим разом з дружиною та двома дітьми проживав у селі Обмачів на Чернігівщині. Після повномасштабного вторгнення РФ чоловік потрапив до лав Збройних Сил України. Службу ніс у складі військової частини А0284.

Загинув боєць 18 квітня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Попрощалися з воїном у селі Обмачів, де і поховали на місцевому кладовищі.

Нагороджений Орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

Старший солдат Постол Ігор Григорович народився 28 квітня 1990 року у селі Линея Чернігівського району. Тут проживав та закінчив місцеву школу.

Після початку повномасштабної війни чоловік долучився до оборонців Батьківщини. У складі військової частини А4350 разом з побратимами мужньо виконував свій військовий та громадянський обов’язок, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України.

На жаль, 16 квітня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині Постол Ігор загинув. Попрощалися з Захисником у його рідному селі, поховавши на місцевому кладовищі.

Коментарі

Популярні публікації