Загиблі герої Чернігівщини: Дейнега Сергій. Бовсуновський Сергій. Онопрієнко Олександр. Власенко Дмитро. Теплюк Іван. Хуторний Юрій

Дейнега Сергій Валентинович – командир 2-го протитанкового відділення протитанкового взводу 1-го механізованого батальйону 72-ї окремої гвардійської механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України, сержант.

Народився 11 вересня 1972 року в місті Бобровиця Чернігівської області. Закінчив середню школу №2 міста Бобровиця, потім – Київське міське професійно-технічне училище №16 (нині – Київське вище професійне училище деревообробки).

Проходив строкову військову службу в лавах Збройних Сил СРСР.

В останній час працював в акціонерному товаристві «Броварський завод пластмас» (місто Бровари Київської області).

20 червня 2014 року Бобровицько-Носівським об‘єднаним районним військовим комісаріатом Чернігівської області мобілізований до лав Збройних Сил України. Служив командиром 2-го протитанкового відділення протитанкового взводу 1-го механізованого батальйону 72-ї окремої гвардійської механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України (військова частина А2167 (польова пошта В0849), місто Біла Церква Київської області).

З літа 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України.

На початку серпня 2014 року сержант Дейнега був поранений у руку і на певний час втратив слух. Після надання медичної допомоги в польових умовах військовослужбовець повернувся в стрій.

9 серпня 2014 року сержант Дейнега загинув під час обстрілу з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» у районі села Маринівка Шахтарського району Донецької області.

15 серпня 2014 року похований на кладовищі міста Бобровиця Чернігівської області.

Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (14.11.2014; посмертно).

Залишились мати, сестра, дружина та двоє синів.

Портрет на меморіалі "Стіна пам'яті полеглих за Україну" у Києві: секція 2, ряд 9, місце 25.

Бовсуновський Сергій Володимирович, молодший сержант. 

Народився 28 жовтня 1983 року в с.Бовсуни Лугинського району Житомирської області. В 2001 році закінчив Бовсуновську загальноосвітню школу та навчався в ПТУ № 19 М.Києва, закінчив його в 2002 році, здобувши профксію «Штукатур, плиточник, маляр».

В 2002-2004 роках служив у Збройних Силах України.

В 2004-2011 роках працював в Луганському держлісгоспі Житомирської області. В 2011 році переїхав у с.Марківці Бобровицького району Чернігівської області, де проживав у цивільному шлюбі з марківчанкою Щимко Катериною Миколаївною. Працював в місті Бровари Київської області слюсарем мехаглскладальних робвт в ТРАТ Спецбудмаш.

26 березня 2014 року призваний до лав Збройних Сил України та відправлений проходити службу в зону АТО на Схід України.

Службу проходив в 30–й окремій механізованій бригаді міста  Новоград – Волинського, був командиром відділення.

3 липня 2014 року під час обстрілу позиції поблизу міста Щастя Луганської області в зоні проведення антитерористичної операції загинув, проявивши при цьому мужність та героїзм. Похований у селі Бовсуни Лугинського району Житомирської області на сільському кладовищі.

Онопрієнко Олександр Валерійович. Народився 9 квітня 1988 року у місті Києві. З 2000 році проживав у селі Марківці Бобровицького району Чернігівської області. Після закінчення школи працював на меблевій фабриці у місті Києві.

28 квітня 2014 року мобілізований до лав Збройних Сил України Бобровицько-Носівським об’єднаним районним комісаріатом.

Рядовий військової частини В 2278 (13-й мотопіхотний батальйон).

Загинув 30 січня 2015 року під час боїв за місто Вуглегірськ Артемівського району Донецької області. Похований у селі Марківці Бобровицького району Чернігівської області.

Указом Президента України № 103/2016 від 21 березня 2016 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Портрет на меморіалі "Стіна пам'яті полеглих за Україну" у Києві: секція 5, ряд 10, місце 38.

В пам’ять про Олександра Онопрієнка в травні 2015 року на будівлі Марковецької загальноосвітньої школи встановлена меморіальна дошка.

Власенко Дмитро Миколайович

Народився 25 жовтня 1990 року у селі Стара Басань Бобровицького району Чернігівської області. Протягом 1997-2007 років навчався у Старобасанській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1. Після закінчення школи навчався у технічному коледжі у м. Києві, де потім працював на одному з авторемонтних підприємств слюсарем.

У 2009-2010 роках проходив строкову військову службу у складі військової частини Т-0130 (36-й об’єднаний загін механізації Державної спеціальної служби транспорту, місто Харків).

Певний час працював у Старобасанській загальноосвітній школі-інтернат.

Мобілізований до лав Збройних Сил України 19 березня 2014 року Бобровицько-Носівським військовим комісаріатом.

Рядовий, солдат-гранатометник механізованого батальйону військової частини В 1688 (1-ша окрема танкова бригада, селище Гончарівське Чернігівського району).

Загинув 4 вересня 2014 року у районі сіл Шишково, Раєвка Слов’яносербського району Луганської області. Вважався зниклим безвісти. Тіло Дмитра Власенка було ідентифіковано за результатами ДНК-експертизи у серпні 2015 року. Похований у селі Стара Басань Бобровицького району Чернігівської області.

Указом Президента України № 9 від 16 січня 2016 року «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Портрет на меморіалі "Стіна пам'яті полеглих за Україну" у Києві: секція 4, ряд 2, місце 18.

Хуторний Юрій Миколайович

Народився 8 жовтня 1981 року у селі Ярославка Бобровицького району Чернігівської області. Освіта середньо-спеціальна, закінчив Київське професійно-технічне училище № 26 за спеціальністю «газоелектрозварник».

Призваний до лав ЗСУ 19 березня 2014 року. Проходив службу у військовій частині А 1815, 1–ша окрема танкова бригада, у селищі Гончарівське Чернігівського району.

Загинув 29 серпня 2014 року у результаті артилерійського обстрілу біля міста Іловайськ Донецької області. Похований у селі Ярославка Бобровицького району Чернігівської області.

Указом Президента України № 270 від 15 травня 2015 року «За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Портрет на меморіалі "Стіна пам'яті полеглих за Україну" у Києві: секція 4, ряд 2, місце 20.

В пам’ять про Юрія Хуторного у травні 2015 року на будівлі Ярославської загальноосвітньої школи встановлена меморіальна дошка.

На честь Юрія Хуторного та загиблих воїнів 1-ї танкової Сіверської бригади в 2017 році в містечку Гончарівське встановлений меморіальний знак.

Теплюк Іван Іванович

Стрілець 3-го відділення 1-ї патрульної роти 1-го патрульного батальйону військової частини 3030 управління Північного територіального командування внутрішніх військ МВС України.

Солдат строкової служби Теплюк Іван Іванович проходив військову строкову службу з жовтня 2013 року. Під час виконання службових обов’язків Іван Теплюк виявляв мужність та самовідданість, сумлінно виконував поставлені завдання. Був неодноразово заохочений.

18 лютого 2014 року в ході виконання службово-бойових завдань під час охорони громадського порядку у центральній частині м.Київ отримав вогнепальне поранення, що виявилося несумісне з життям.

За сумлінне та зразкове виконання службових обов’язків під час службово-бойових завдань, виявлену особисту мужність та героїзм солдат Теплюк Іван Іванович занесений до Книги пам’яті загиблих працівників органів внутрішніх справ України та навічно зарахований до списку військової частини.

Коментарі

Популярні публікації