Загиблі герої Чернігівщини: Кияшко Віталій. Кордик Дмитро. Панаско Віктор

Повернувся «на щиті»: в Чернігові в останню путь провели земляка, який поліг у бою за Незалежність Батьківщини.

Солдат Кияшко Віталій Миколайович народився 17 грудня 1983 року в Чернігові. Тут закінчив місцеву ЗОШ №20 та курси водіїв. У 2001 році розпочав проходження строкової військової служби, потім працював водієм і будівельником. Після початку повномасштабної війни чоловік долучився до оборонців Батьківщини. Службу ніс у складі одного з підрозділів військової частини А0224 і на посаді стрільця віддано боронив Україну від ворожих окупаційних військ, даючи гідну відсіч загарбникам.

 На жаль, 1 травня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині Кияшко Віталій загинув. Попрощалися з воїном у Чернігові, поховавши його на кладовищі «Яцево».

9 травня на Чернігівщині попрощалися з матросом Дмитром Кордиком, який загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Матрос Дмитро Кордик народився 26 грудня 1999 року в селі Хотівля Чернігівського району. Після школи чоловік вступив до Сновського вищого професійного училища лісового господарства, яке закінчив у 2019 році. Там опанував спеціальність "штукатур".

З 2020-2021 роки Дмитро проходив строкову військову службу, після чого повернувся до рідного села.

У жовтні 2022 року чоловік долучився до оборонців ЗСУ та був у складі одного з підрозділів військової частини А0216.

20 квітня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині Дмитро отримав поранення, які виявилися несумісними з життям.

Попрощалися та поховали військового в його рідному селі.

У Києві, на Майдані Незалежності 10 травня попрощалися з військовослужбовцем і сотником Майдану — “Іранцем”. 6 травня в боях за Бахмут загинув чернігівець Віктор Панаско. Йому було 33 роки, він молодший сержант 67 окремої механізованої бригади, повідомила заступниця командира 67 ОМБр Діана Виноградова.

"Зараз для нас це дійсно втрата, дуже болюча втрата, яка мотивує нас бити окупанта ще лютіше, бити окупанта всюди де зустрінемо і, власне, так він нас знову і мотивує", — сказала Діана Виноградова.

Віктор Панаско під час Революції Гідності очолив сотню на Майдані, після початку військової агресії Росії проти України, воював на Донбасі.

Він учасник першого бою під Словʼянськом у квітні 2014 року. Того ж року Віктора Панаско засудили до 15 років ув'язнення. Відбував покарання до 2022 року, після початку повномасштабної агресії РФ проти України, "Іранця" амністував Президент України, і він вирушив на фронт. З того часу військовий весь час перебував на лінії зіткнення.

Попрощатися із загиблим прийшли побратими і друзі.

"Вірний до кінця. З початку війни на передовій, в перших рядах. Це чудовий був воїн, який все своє життя боровся за Україну і віддав за неї своє життя, як він і хотів. Колись казав, ще в 2014 році: «Краще померти в бою за України, чим на пенсії». Шкода. Гинуть, кращі»", — сказав побратим Віталій Прийменко.

 

Коментарі

Популярні публікації