Загиблі герої Чернігівщини: Єрошенко Володимир. Павлючков Сергій. Кифоренко Сергій. Трухан Павло

Сержант Володимир Єрошенко народився 9 липня 1971 року у селі Рождественське на Коропщині. Закінчивши місцеву середню школу. У 2015 році вперше став на захист Батьківщини та брав безпосередню участь в антитерористичній операції на сході України.

Після початку повномасштабної війни повернувся до військової справи у складі військової частини А1008 перебував на посаді командира бойової машини — командира механізованого взводу.

15 лютого 2023 року під час виконання чергового бойового завдання в районі села Гряниківка на Харківщині Володимир загинув.

Вдома у чоловіка залишився син.

Попрощалися з воїном в його рідному селі у Храмі Різдва Пресвятої Богородиці. Поховали на кладовищі села Синявка, де він проживав.

Солдат Сергій Павлючков народився 16 червня 1990 року у Ніжині. До дев'ятого класу навчався у місцевій школі №9. Потім вступив до Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту. Працював у Києві черговим по залізничній станції "Дарниця". У 2009 році вступив до Української державної академії залізничного транспорту.

У грудні 2022 року Сергій долучився до оборонців України. Служив у військовій частині А4355.

13 лютого 2023 року під час виконання чергового бойового завдання поблизу села Василівка на Донеччині Сергій помер від отриманого поранення, яке виявилось несумісним з життям.

Попрощалися з воїном у Ніжині. Поховали його на місцевому кладовищі.

7 травня провели в останню путь солдата Сергія Кифоренка. 

Солдат Сергій Кифоренко народився 24 листопада 1971 року в селищі Ладан Прилуцького району. Протягом 1978 — 1988 років навчався у Тридубській загальноосвітній школі №1, а потім в Одеському технікумі на кафедрі метрології та стандартизації за спеціальністю "Електрик".

3 1989-го по 1991-й роки проходив строкову військову службу, а після її завершення працював у різних сферах: сержантом міліції, відомчим охоронцем, помічником дільничного, заливальником ливарного цеху, начальником охорони в орендному заводі "Пожмашина", охоронцем управління бурових робіт.

Після повномасштабного вторгнення, у жовтні, чоловік долучився до лав ЗСУ, служив у складі одного з підрозділів військової частини А7330.

4 травня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині Сергій Кифоренко загинув.

Попрощалися з воїном у Ладані, поховали на місцевому кладовищі.

Молодший сержант Павло Трухан (12.07.1995- 28.04.2023) народився в Держанівці.

Закінчив місцеву школу, продовжив навчання, здобуваючи майбутню професію, однак прагнення боронити рідну державу стало вищим за цивільне життя. І вже в 2015 році він уклав контракт на службу у лавах Національної Гвардії України.

Служив командиром кулеметного взводу 4 батальйону Північного ОТО НГУ Його підрозділ виконував бойове завдання на околиці смт Білогорівка, Сіверодонецького району, на Луганщині.
Отримане поранення під час бойового зіткнення з ворогом, виявилося несумісним з життям.
Павло народився у великій, дружній родині, де батьки виховували семеро дітей, а мама удостоєна високого звання «Мати-Героїня». Героєм став і Павло, боляче, що такою ціною.

Поховано Павла у рідній Держанівці.

Нагороджений найвищою державною нагородою орденом "Золота Зірка" Героя України (посмертно).

Коментарі

Популярні публікації