Загиблі герої Чернігівщини: Коваленко Олександр. Кравченко Олег. Баран Тарас

Олександр Коваленко народився 18 квітня 1979 року у селі Будище Новгород – Сіверського району. Навчання розпочав у місцевій школі, але потім потрапив до Новгород-Сіверської гімназії імені К.Д. Ушинського. Далі навчався у Білоцерківськму аграрному університеті на ветеринара, а потім працював за опанованою спеціальністю в селі Юхнове Новгород – Сіверського району.

Трохи з часом Олександр разом з родиною переїхав до села Дігтярівка. З 2001 року працював у районній лікарні ветеринарної медицини, а з 2008 року — на посаді лікаря ветеринарної медицини Новгород-Сіверського пункту Південно-Західної регіональної служби державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті.

У 2021 році чоловік став держслужбовцем. Крім того, був депутатом міської ради 8 скликання. Після повномасштабного ворожого вторгнення Олександр долучився до лав ЗС України і з травня 2022 року проходив службу в одному з підрозділів Чернігівщини. У січні 2023 року розпочав навчання в Одеській військовій академії. Після її закінчення продовжив військову службу та у складі одного з підрозділів військової частини А4066 на посаді командира стрілецького взводу.

28 квітня 2023 року під час виконання бойового завдання на Луганщині Олександр Коваленко загинув, отримавши поранення, які виявилися несумісними з життям. Попрощалися з воїном у селі Дігтярівка, поховавши його на місцевому кладовищі. Нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно). У квітні 2024 року у Новгороді-Сіверському встановили меморіальну дошку захиснику України.

30 квітня 2023 року в міській клінічній лікарні  Дніпра помер наш земляк – солдат КРАВЧЕНКО Олег Олександрович зі Сновська.

Народився Олег 5 жовтня 1972 року в с. Тур’я.

У 1988 році закінчив Щорську середню школу № 1, а згодом – місцеве ПТУ №7. Довгий час працював у місті на заводі ім. Артема. З 2018 по 2020 рік – слюсарем у філії Корюківського райавтодору, а потім у ФОП Дугель Сергій Олександрович.

Під час повномасштабного вторгнення російських військових на нашу землю з 2 грудня 2022 року Олег Олександрович був призваний на військову службу по мобілізації 2-гим відділом Корюківського РТЦК та СП до складу військової частини А1376. Він виконував бойові завданні на сході України на посаді стрільця-санітара, разом з побратимами потрапляв під обстріли.

Не шкодуючи своїх сил і здоров’я він до останнього боровся за звільнення нашої держави від ворога, наближаючи Перемогу. Був вірний військовій присязі і своєму народу. 30 квітня 2023 року серце солдата не витримало і зупинилося назавжди…

Приносимо щирі співчуття рідним та близьким загиблого Героя, поділяємо ваш біль і схиляємо голови у скорботі разом з вами.

Герої не вмирають! Слава Україні! Олега поховали у Сновську.

Захищаючи Україну загинув лікар-гінеколог КНП «Ічнянська міська лікарня» Тарас Баран. Про це повідомив перший заступник міського голови Ічні – Ярослав Животяга.

«Він прийшов до нашої лікарні відразу після закінчення ВУЗу, ще зовсім молодим, для проходження інтернатури. У 2014 році, коли Росія напала на Україну, він не зміг стояти осторонь і пішов захищати нашу країну, рятувати наших Захисників», – зазначив він.

Загинув Тарас під час евакуації поранених від прямого потрапляння російського снаряду. Поховали захисника 6 травня на Львівщині.

Коментарі

Популярні публікації