Загиблі герої Чернігівщини: Скакунов Богдан. Кочетов Сергій. Чечотка Дмитро

Солдат Богдан Скакунов загинув 21 березня 2023 року під час виконання бойового завдання біля села Комісарове на Харківщині. Захиснику було 25 років.

Богдан народився в селі Халимонове Чернігівської області. Закінчив місцеву школу. Потім був призваний на строкову військову службу, під час несення якої зрозумів, що хоче залишитися в армії. Тому згодом уклав контракт із 80-ю окремою десантно-штурмовою бригадою ЗСУ. У 2021-му звільнився – вирішив трохи відпочити.
Однак вже наступного року почалася повномасштабна війна. Навесні 2022-го Богдана мобілізували до 3-ї окремої танкової Залізної бригади Збройних Сил України. Він служив на посаді санітара медичного пункту.
«Слава та вічна пам’ять Герою небесного війська! Глибокі співчуття рідним, близьким і побратимам. Герої не вмирають!» – зазначили у Бахмацькій міськраді.
Поховали захисника у рідному селі.
У Богдана залишилися батьки. Нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

Своє життя за свободу і незалежність України віддав Кочетов Сергій Олексійович. Про це повідомляють у Козелецькій селищній раді.

Народився загиблий герой 4 серпня 1976 року в м.Гірське Луганської області.
У 2015 р. захищав рідну землю в зоні бойових дій АТО/ООС. З 24.02.2022 року проходив військову службу у 45-й окремій артилерійській бригаді на посаді старшого навідника 4-ї гармати 2-го протитанкового артвзводу 1-ї протитанкової артилерійської батареї.

На превеликий жаль, ще 7 квітня 2022 року поблизу с. Довгеньке Ізюмського району Харківської області Сергій Кочетов загинув. Загинув вірний військовій присязі в бою за нашу Батьківщину.
Лише після деокупації Харківської області настала змога ідентифікувати тіло загиблого героя та поховати його з почестями.

У загиблого залишилися батько, дружина та дві неповнолітні доньки.
Поховали Сергія Кочетова на малій батьківщині дружини, у селі Сокирин.

Солдат Чечотка Дмитро Васильович народився 30 квітня 2001 року в селі Кладьківка на Куликівщині. У дитинстві разом із родиною переїхав до Салтикової Дівиці. Тут закінчив місцеву школу, а у 2020 році – Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту.

Протягом 2020-2021 років Дмитро проходив строкову військову службу, а у червні 2022 року, після повномасштабного ворожого вторгнення, знову став до лав ЗС України.

Службу ніс у складі одного з підрозділів військової частини А1910 та на посаді старшого навідника мужньо виконував свій військовий і громадянський обов’язок, захищаючи територіальну цілісність та недоторканість Батьківщини.

На жаль, 9 квітня 2023 року під час виконання бойового завдання на Луганщині Чечотка Дмитро загинув унаслідок ворожого артилерійського обстрілу.

Коментарі

Популярні публікації