Загиблі герої Чернігівщини: Ланевич Вячеслав. Шень Дмитро. Гулак Анатолій. Бодянський Сергій

Ланевич Вячеслав Володимирович

Народився 17 липня 1975 року в м.Камінь-Каширський Волинської області. Після закінчення школи навчався в професійно-технічному училищі за спеціальністю майстер-будівельник. Пізніше вступив до Харківського педагогічного інституту. Після третього курсу навчання був призваний на строкову службу.

Трудова діяльність Вячеслава проходила на різних підприємствах. У 2018 році, переїхав жити у м. Прилуки. Працював у супермаркеті «ФОРА».

24 лютого 2022 року призваний на службу Прилуцьким РТЦК. Відданий військовій присязі на вірність Українському народу водій гранатометного відділення взводу вогневої підтримки РВП в/ч А7330 солдат Вячеслав Ланевич загинув 5 липня 2023 року в результаті отриманих поранень не сумісних з життям під час стрілецького бою з ворожою ДРГ в районі н.п. Білогорівка Сєверодонецького р-ну Луганської обл.

Похований 12 липня 2023 року на «Алеї Героїв» (цвинтар Горова Білещина) у Прилуках.

Шень Дмитро Валерійович

Народився 16 березня 1986 року в селищі Димер Вишгородського району Київської області.

Згодом родина переїхала у село Смош Прилуцького р-ну, де Дмитро закінчив навчання в середній школі. Освіту здобував у Прилуцькому фаховому технічному коледжі за спеціальністю електрифікація.

Дмитро Валерійович був працівником комунального підприємства «Прилукитепловодопостачання». Ще до початку повномасштабного вторгнення 2014-2015 роках ніс службу у зоні проведення антитерористичної операції.

24 лютого 2022 року призваний на службу Прилуцьким РТЦК. Відданий військовій присязі на вірність Українському народу старший механік-водій 1 механізованого відділення 1 механізованого взводу механізованої роти в/ч А7330 молодший сержант Дмитро Шень загинув 5 липня 2023 року в результаті отриманих поранень не сумісних з життям під час стрілецького бою з ворожою ДРГ в районі н.п. Білогорівка Сєверодонецького р-ну Луганської обл.

Похований 12 липня 2023 року на «Алеї Героїв» (цвинтар Горова Білещина) у Прилуках.

Гулак Анатолій Михайлович

Народився Анатолій Михайлович 5 лютого 1980 року в м. Прилуки.

Навчався в загальноосвітній школі № 10. Після закінчення вступив до Ладанського середнього професійно-технічного училища на спеціальність столярна справа. Працював на різних підприємствах, а також був охоронцем у будівельній організації.

Анатолій Гулак, взявши до рук зброю, обрав нелегкий шлях боротьби за рідну Батьківщину був відданим військовій присязі на вірність українському народові. За час проходження служби у третій механізованій бригаді в/ч А4773 зарекомендував себе з позитивної сторони. До виконання службових обов’язків та поставлених завдань ставився дуже відповідально. Був небайдужим до життя військового колективу.

Під час виконання обов’язків військової служби при захисті Батьківщини поблизу населеного пункту Приютне Пологівського району Запорізької області старший навідник 2 відділення 3 протитанкового взводу 3 механізованого батальйону військової частини А4773 Анатолій Гулак загинув 10 липня 2023 року.

Похований 15 липня 2023 року в с.Заїзд Прилуцького р-ну.

Бодянський Сергій Михайлович

Народився Сергій Михайлович 16 липня 1986 року у місті Прилуки. Навчався у загальноосвітній школі № 10. У 2001 році, після шкільного навчання, вступив до Прилуцького професійно-технічного училища. У 2004 році успішно здобув освіту за спеціальністю «Електромонтажник силових мереж та електроустаткування».

Строкову військову службу проходив у м. Вишгород. Сергій працював водієм в Управлінні ветеринарної медицини, пізніше був торговим представником.

Військовий шлях воїна розпочався ще до початку повномасштабного вторгнення. У 2014-2015 роках стояв на захисті нашої держави в зоні проведення АТО. У жовтні 2017 року Всеукраїнським об'єднанням ''Країна'' Сергій Бодянський був нагороджений медаллю ''За відвагу'', а також нагрудним знаком учасника АТО.

Повномасштабне вторгнення агресора в Україну змусило досвідченого воїна знову стати на шлях захисту рідної країни. Сергій  був призваний Прилуцьким районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки 03 березня 2022 року.

Командир бойової машини - командир 2 механізованого відділення 2 механізованого взводу механізованої роти військової частини А7330, відданий військовій присязі на вірність Українському народові. 17 липня 2023 року в результаті ракетного удару по місцю розташування групи в районі населеного пункту Серебрянка БахмУтського району Донецької області Сергій Бодянський загинув.

Похований 22 липня 2023 року на «Алеї Героїв» (цвинтар Горова Білещина) у Прилуках.

 

Коментарі

Популярні публікації