Скорботні жнива війни: Куриленко Михайло. Баришполець Євген

Куриленко Михайло Володимирович народився 5 лютого 1983 року у Чернігові.

У 2000 році закінчив середню ЗОШ №33 та вступив до Чернігівського державного інституту економіки та управління, який закінчив у 2005 році. Протягом 2005-2007 років працював у ТОВ “Фокстрот”, потім протягом ще 10 років - у ТОВ “Вена”, після чого став приватним підприємцем.
У перший же день повномасштабної війни Михайло за покликом серця прийшов до місцевого територіального центру комплектування, долучившись до роти охорони Чернігівського об'єднаного міського ТЦК та СП.

Спочатку на посаді заступника командира роти з морально-психологічного забезпечення, а згодом - безпосередньо командира роти охорони Михайло взяв активну участь в обороні Чернігівського краю.

Перші дні ніс службу безпосередньо у місті, надалі разом з побратимами вибивав ворога з Бобровицької громади. Крім того, входив до групи знищення бронетехніки противника, забезпечивши недопущення прориву ворога на декількох напрямках бойового зіткнення.
Після звільнення Чернігівської області від російських окупаційних військ Михайло продовжив несення служби у складі роти охорони Чернігівського об'єднаного міського ТЦК та СП. У ці неспокійні для країни дні разом з побратимами він чатував на позиціях на околицях міста, бувши у будь-який момент готовим вкотре стати на захист рідного краю.

На жаль,17 червня 2023 року серце Михайла передчасно зупинилося...

Баришполець Євген Володимирович народився 15 травня 1981 року в Чернігові.

Закінчив Чернігівську загальноосвітню школу № 30 та Чернігівський юридичний коледж. Строкову службу проходив у м. Новомосковську. Працював у місті Києві в охоронному агентстві «Саламандра», звідки й був мобілізований у Збройні сили України 6 вересня 2014 року.

Батько солдата Володимир Григорович Баришполець розповідає, що син пішов служити без вагань – це відповідало його переконанням. Солдат, командир розрахунку БМ-21 «Град» 92-ї окремої механізованої бригади.

Після призову був направлений у Львівську область, м. Стариця на Яворівський полігон, де проходив навчання на командира розрахунку БМ-21 «Град». Потім був направлений у Харківську область, м. Чугуїв на місце дислокації 92-ї бригади.

Трагічно загинув 28 лютого 2015 року в розташуванні військової частини. Похований 4 березня 2015 року в Чернігові.

Коментарі

Популярні публікації