Загиблі герої Чернігівщини: Богатенко Сергій. Кобець Сергій. Андрієнко Олександр. Юдицький Андрій

Головний сержант Богатенко Сергій Олександрович.

Народився 21 липня 1974 року в місті Ічня. Закінчив місцеву ЗОШ №15, а у 1994 році розпочав проходження строкової військової служби.

Уперше до оборонців України чоловік долучився у 2014-му, а у 2022-му вдруге взяв до рук зброю та став на захист Батьківщини. Службу ніс у складі військової частини А4574 та разом з побратимами давав гідну відсіч ворожим окупаційним військам.
3 березня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині Богатенко Сергій загинув. В останню путь воїна провели в Ніжині.

КОБЕЦЬ Сергій Володимирович

Народився Кобець Сергій 21 березня 1997 року у селі Ларинівка Новгород-Сіверського району Чернігівської області.

Після закінчення Ларинівської загальноосвітньої школи Сергій вступив до Сосницького аграрного ліцею.

У 2017 – 2019 роках Кобець Сергій проходив строкову військову службу у 8-му навчальному Чернігівському центрі Державної спеціальної служби транспорту. Після служби працював на будівництві.

У червні 2022 року Кобець Сергій Володимирович був призваний на військову службу по загальній мобілізації. Проходив військову службу на посаді навідника 2 аеромобільного взводу 12 аеромобільної роти  4 аеромобільного батальйону.

За плечима Сергія багато перемог. У складі 46 бригади - контрнаступ   на Херсонщині, деокупація Херсону та регіону. Далі - Донецька область.

З 30 грудня 2022 року Кобець Сергій вважався зниклим безвісти. У ході проведення обміну тілами загиблих військовослужбовців тіло Сергія було ідентифіковано.

Не втрачали надію та чекали Героя батьки,  сестри, друзі….

Рідні, близькі  та знайомі згадують Сергія як добру, світлу, щиру людину. Турботливого, люблячого сина і брата. Надійного, вірного друга.

Поховали Кобця Сергія Володимировича 10 березня 2023 року на батьківщині.

За особисту мужність, виявлену в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку Кобця Сергія Володимировича посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня, відповідно до Указу Президента України від 11 травня 2023 року №272 «Про відзначення державними нагородами України».

АНДРІЄНКО Олександр Васильович

Олександр Андрієнко народився 08 лютого 2004 року у селі Шептаки Новгород-Сіверського району. Згодом сім’я переїхала у село См’яч. Закінчивши 9 класів місцевої загальноосвітньої школи Олександр  вступив до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у місті Львів.

Після повномасштабного ворожого вторгнення Андрієнко Олександр підписав контракт на проходження служби у Збройних Силах України і став на захист своєї Батьківщини, своєї родини…

Молодший сержант Андрієнко Олександр, старший стрілець-оператор 6 механізованої роти 2 механізованого батальйону в/ч А2167, загинув  26 травня 2023 року біля населеного пункту Володимирівка Волноваського району Донецької області під час бою з рашистами.

Ціною власного  життя наш мужній воїн захищав рідну землю від ворожих військ. Він залишився вірним своїй країні до останнього подиху.

Рідні і друзі Олександра згадують його як люблячого і турботливого сина і брата, цілеспрямованого, відповідального хлопчину, щиру, порядну людину.

У нашого мужнього Захисника залишилися мати, молодші брати та сестри…

Похований Андрієнко Олександр Васильович на місцевому кладовищі у селі Смя’ч Новгород-Сіверського району.

ЮДИЦЬКИЙ Андрій Володимирович

Народився Юдицький Андрій Володимирович 09 січня 1985 року у селі Лісконоги Новгород-Сіверського району. Закінчивши місцеву неповну середню школу, Андрій продовжив навчання у Кам’янсько-Слобідській загальноосвітній школі. Після школи вступив до Київського професійного енергетичного ліцею, по закінченню якого був призваний на строкову службу до Збройних Сил України.

Демобілізувавшись, Андрій Володимирович повернувся до рідного села. Працював механізатором та різноробочим у ТОВ «Переможець».

У березні 2023 року Юдицький Андрій був призваний на військову службу по загальній мобілізації до лав Збройних Сил України.

20 травня 2023 року під час виконання бойового завдання, внаслідок ворожого обстрілу біля населеного пункту Часів Яр Донецької області, солдат кулеметного взводу 3 стрілецької роти 2 стрілецького батальйону в/ч А7015 Юдицький Андрій Володимирович загинув.

У нашого Захисника залишилися мати, син, донька…

Похований Юдицький Андрій Володимирович на місцевому кладовищі у селі Лісконоги Новгород-Сіверського району.


Коментарі

Популярні публікації