Загиблі герої Чернігівщини: Лаврінець Юрій. Лизогуб Тарас

27 грудня 2022 року Ніжин втратив ще одного воїна – старшого солдата Лаврінця Юрія Івановича. Він загинув, захищаючи Україну в Донецькій області.

Юрій народився 08.01.1984 р в Ніжині. Навчався в ЗОШ №2. Після школи закінчив Ніжинське професійно-технічне училище №2, спеціальність – електромонтажник. Працював на будівництві, займався ремонтними роботами.

З початком війни пішов в територіальну оборону, а вже з 20 квітня був мобілізований. А 27 грудня – його життя зупинилось, через підступну та жахливу війну, яку розв’язала рф на нашій землі.

Людина з відкритою душею, добрим серцем. Сміливий і сильний духом. Люблячий син, брат, батько. Чесний і справедливий, справжній друг, який завжди поспішав на допомогу, ніколи не боявся труднощів,

- відгукуються близькі про захисника.

Він до кінця був вірний присязі служити українському народу, до останнього подиху любив свою землю.

Нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

Тарас Лизогуб народився 21 квітня 1990 року у Чернігові. Вчився в школі №2. Працював будівельником, до війська потрапив під час мобілізації на посаду старшого навідника гранатометного відділення.

Він загинув 25 жовтня біля Невського на Луганщині.

"Ми з Тарасом пронесли дружбу у 20 років, потім він став мені братом, потім він хрестив мою доньку, став мені кумом. Пішов захищати нашу батьківщину і героїчно загинув при виконанні бойового завдання", — розповів кум Олександр Лисенко.

Друг загиблого Ігор каже, що чоловік захищав країну та потрапив у засідку.

"Це важко передати словами, що його вже не буде більше. Лише пам’ять в серці та душі. Залишив він свою сім’ю, сім’я залишилась без батька, без чоловіка, герой України".

У загиблого залишилися п'ятирічний син та дружина.

Нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

Коментарі

Популярні публікації