Загиблі герої Чернігівщини: Ламико Олексій. Яковець Богдан. Собятінський Віктор

ЛАМИКО Олексій Олексійович

Народився 29 жовтня 1983 року в селі Грем’яч Новгород-Сіверського району. Закінчивши 9 класів Грем’яцької загальноосвітньої школи, Олексій пішов працювати у місцеве сільськогосподарське підприємство.

Створив власну сім’ю. Тривалий час займався будівельними роботами у багатьох регіонах України. Був гарним теслярем. У власному домі у селі Смяч все зроблено його руками. Односельці говорять про нього як про працьовитого, відповідального, порядного чоловіка. Турботливого, люблячого сина, чоловіка і батька. На початку повномасштабного ворожого вторгнення Олексій Олексійович долучився до територіальної оборони району. 26 жовтня 2022 року підписав контракт і служив у прикордонних військах (в районі населеного пункту Грем’яч). 17 травня 2023 року солдат Ламико Олексій Олексійович під час виконання бойового завдання був тяжко поранений. Його молодший брат Яковець Богдан – старший сержант та побратим Собятінський Віктор – сержант – загинули на місці. 31 травня 2023 року серце нашого захисника перестало битися. Похований Ламико Олексій Олексійовмч на місцевому кладовищі у селі Смяч Новгород-Сіверського району.
Яковець Богдан Миколайович

Народився Яковець Богдан Миколайович у селі Грем’яч Новгород-Сіверського району 16 жовтня 1998 року. Закінчивши загальноосвітню місцеву школу, Богдан продовжив навчання у Сосницькому професійному аграрному ліцеї за спеціальністю «тракторист». Певний час працював у ТОВ «РОСТОК ХОЛДИНГ».

Далі - строкова військова служба у Збройних Силах України. Під час проходження служби, Богдан підписав контракт і залишився служити у прикордонних військах. Створив власну сім’ю, планував майбутнє… Але підлий ворог все зруйнував.

З перших днів повномасштабного вторгнення рашистів, Богдан Яковець, не вагаючись, зі зброєю у руках став на захист Батьківщини. У складі Чернігівської територіальної оборони брав участь у захисті Чернігова. Після звільнення області від ворога, Богдан продовжив нести службу на кордоні.

17 травня 2023 року старший сержант Яковець Богдан Миколайович загинув під час виконання бойового завдання із захисту територіальної цілісності України у Новгород-Сіверському районі.

Рідні, близькі та знайомі згадують Богдана як відкриту, добру, щиру людину, турботливого, люблячого сина, чоловіка і батька, надійного, вірного друга.

У нашого Захисника залишилися батьки, дружина та два маленьких синочка…

Похований Яковець Богдан Миколайович на місцевому кладовищі у селі Смяч Новгород-Сіверського району.

Нагороджений медаллю "Захисник Вітчизни" (посмертно).

23-річний сержант Віктор Олександрович Собятінський. загинув разом з Богданом Яковцем. під час захисту державного кордону України 17 травня 2023 року.
Народився Віктор 25 січня 2000 року у Дніпропетровській області селі Новокиївка. Закінчив 9 класів Добронадіївської гімназії №4 ММР ,потім вчився в Марганецкий Коледж Гос.ВУУ "НГУ- Державного вищого навчального закладу Національный Гірничий Університет. Вчився на спеціальності "Підземні розробки місця народжень корисних копалин". Закінчив 5 курсів, паралельно працював на шахті забій 1415. Ще працював на приватному підприємстві Рудоремонтному заводі РРЗ Прат механік-зварювальник. Їздив працювати за кордон, повернувся додому.
За спогадами друзів, Віктор був різнобічною людиною, цікавим співрозмовником, затятий рибалка та знавець лісу. Для власної сім'ї - господар із "золотими руками", безмежна душа і любляче серце.
Нагороджений медаллю "Захисник Вітчизни" (посмертно).
У 2019 році був призваний на строкову службу, яку проходив в селі Грем’яч, а потім продовжив за контрактом. За час проходження військової служби виявив себе вірним товаришем і побратимом, користувався заслуженою повагою серед колег.  За значний особистий внесок у зміцнення національної безпеки, проявлені під час охорони кордону України, нагороджений Подякою і Грамотами від Державної прикордонної служби України.
Віктор був кінологом, тренував прикордонних
собак. З перших днів повномасштабного вторгнення ворога, Віктор Собятінський стояв на захисті України, давав гідну відсіч рашистам, виборюючи право українців бути вільною нацією. У складі Чернігівської територіальної оборони брав участь у захисті Чернігова..
17 травня 2023 року сержант Собятінський Віктор Олександрович загинув під час виконання бойового завдання по захисту територіальної цілісності України у Новгород-Сіверському районі Чернігівської області.

В нього залишилась дружина та двоє дітей. Поховали воїна 19 травня у Дніпропетровській області, Марганецькій громаді, село Ільїнка.

Доземний уклін загиблим героям… Вічна шана... Вічна подяка… Вічна пам’ять..

Коментарі

Популярні публікації