Історії Воїнів: кулеметник Ігор

Він любить мир, природу, в його профілі на сторінці у соцмережах повно світлин з тваринами - котами і собаками. Однак найбільшою радістю і гордістю в житті є маленька донечка Олександра, яка через війну бачить тата переважно з екрану телефону. Тож, з тугою про доню у профілі чернігівця Ігоря Івасенка повно фото з нею.

37-річний військовий стоїть на захисті країни з перших днів повномасштабної війни. 25 лютого 2022 лісівник почав служити кулеметником у складі 58-ої окремої мотопіхотної бригади. Вже півтора року він воює у гарячих точках на Донецькому напрямку.

До 24 лютого Ігор працював водієм автотранспортних засобів філії «Чернігівське лісове господарство» ДП «Ліси України». Професію обрав за покликом серця, адже автомобілі – його велика пристрасть. Знаходячись на передовій, Ігор продовжує підтримувати контакт з колегами-лісівниками.  

«З Ігорем ми на зв’язку з його перших днів у ЗСУ. Він з тих людей, що завжди підтримають та прийдуть на допомогу. Навіть коли на Чернігівщині були активні бойові дії, оборона міста Чернігів, Ігор телефонував зі Сходу і запитував як ми тут. Запитував чи не обстріляли його робочу машину Камаз. Деякі пошкодження були звісно, адже лісотранспортна дільниця філії була пошкоджена в результаті мінометного обстрілу. Він хвилювався за дім, хоча сам постійно в небезпеці. Розповідав, що одного разу, виконуючи бойове завдання «на нулі», разом із побратимами наїхав на міну. Всі вижили тільки завдяки тому, що найбільший удар пройшов по пустих ящиках від снарядів… Ми з колегами дуже чекаємо на його повернення» –  говорить провідний механік філії Євгеній Мамедов.

Вдома, у Чернігові, на лісівника чекає його родина. Ігор прагне якнайшвидше побачити свою маленьку доню Олександру, яка через війну була змушена виїхати за кордон.

«Не буду казати, що я не втомився за ці 16 місяців війни. Це важко, дуже важко. Але ми з побратимами тримаємося й підтримуємо один одного. Я мрію повернути мирне небо, я вірю, що перемога буде за нами. Хочу повернутись до своєї родини, роботи, колег і знову працювати з «мирною» технікою. Думки про це додають мені сил» - говорить воїн-лісівник.

Коментарі

Популярні публікації