Загиблі герої Чернігівщини: Кваша Сергій. Кальчицький Дмитро. Чмут Юрій

Сергій Кваша народився 15 травня 1971 року у селі Хмільниця. З часом переїхав до Чернігова, де жив та працював. 
З початком повномасштабної війни чоловік потрапив до лав оборонців України та у складі одного з підрозділів військової частини А4640 разом з побратимами сумлінно виконував свій військовий та громадянський обов’язок з захисту територіальної цілісності та недоторканості України. На жаль, 9 червня під час виконання бойового завдання поблизу одного з населених пунктів Запорізької області Сергій Кваша загинув. Попрощалися з воїном у Чернігові в Катерининській церкві, поховали його на кладовищі рідного села.

Солдат Дмитро Кальчицький, позивний Водолаз, загинув 7 червня 2023 року у важкою бою з окупантами біля міста Бахмут на Донеччині. Захиснику було 28 років. Дмитро народився у Чернігові. Навчався у міській школі №4. У 2013 році закінчив Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту. Продовжив навчання у Харківській академії залізничного транспорту. У 2014 році брав участь у Харківському Євромайдані, де під час сутичок отримав серйозні травми голови. Проте вже наступного року пішов на військову службу за контрактом та вирушив на війну. До 2019-го брав участь в АТО/ООС на Донбасі. У мирному житті працював у різних сферах. Захоплювався мотоциклами. З початком повномасштабного вторгнення Дмитро повернувся до лав захисників. Служив в Окремій президентській бригаді імені гетьмана Богдана Хмельницького. Обіймав посаду стрільця-помічника гранатометника. «Діма був дуже хорошою людиною. Завжди прийде на допомогу, добрий, але зі сталевим стрижнем, розумний. Він тепер – наш янгол», – розповіла подруга загиблого. Поховали бійця у рідному Чернігові. У Дмитра залишилися батьки, молодший брат і бабуся.

На Прилуччині провели в останню путь солдата Юрія Чмута. Він народився 6 червня 1984 року у селі Красний Колядин. Тут закінчив місцеву загальноосвітню школу, після чого опанував професію водія. Протягом 2002-2004 років проходив строкову військову службу, далі працював висотником-монтажником в організації “Структур” в місті Києві.

У листопаді 2022 року чоловік став до лав Захисників України. Службу ніс у складі одного з підрозділів військової частини А0409 на посаді стрільця-снайпера та разом з побратимами мужньо боровся за вільне майбутнє українського народу. На жаль, 24 червня під час виконання бойового завдання на Донеччині Юрій Чмут загинув. Попрощалися з воїном у його рідному селі, поховали на місцевому кладовищі.

Коментарі

Популярні публікації