Загиблі герої Чернігівщини: Барванов Григорій. Варченко Павло.

Солдат Барванов Григорій Васильович (26.12. 1977 – 24.11.2022) народився в Молдові.

Дитячі та юнацькі роки пройшли в селі Козари, проживав в м. Чернігів. Навчався в Козарській середній школі. Закінчив Козелецький технікум ветеринарної медицини. Продовжив навчання в Чернігівському політехнічному інституті. Пройшов професійний шлях від інкасатора до головного ревізора відділу ревізій філії Чернігівської області, України “АТ” Ощад банк.

Певний час працював на підприємстві “Носівське ХПП”.В 2019 році пережив автокатастрофу, отримав інвалідність. Міг просто лишатися вдома, але це було не в його життєвих правилах. З початком повномасштабного вторгнення пішов добровольцем у Чернігівський військкомат. Був призначений у стрілецький батальйон.

Пройшов блокаду Чернігова. Під ворожими обстрілами на власному авто, розвозив хліб і воду населенню. На передову лінію оборони міста возив боєприпаси та євакуйовував поранених. Брав участь в битві під Шестовицею. Після деокупації нашої області продовжив захищати рідну землю на сході України.

За словами побратимів, він був щирим, чесним, порядним, мужнім воїном, вірним товаришем, неодноразово рятував поранених хлопців, ризикуючи власним життям.

Мав добру вдачу і почуття гумору.

Перше сповіщення мама воїна, Ганна Аркадіївна, одержала ще 6 грудня 2022 року про те, що її син, гранатометник І стрілецького відділення стрілецького батальйону під час штурмових дій ворога в районі м. Бахмут він зник безвісті. Родина організувала пошуки, велика кількість людей сподівалися на добрі новини. На жаль…

Чергове сповіщення з військової частини надійшло вже, на жаль, про його загибель.

Відданий військовій присязі на вірність українському народу, мужньо виконавши військовий обов’язок в бою за Україну, її свободу і незалежність він загинув 24 листопада 2022 року в районі міста Бахмут.

Наразі тіло земляка перебуває на окупованій території.

У Прилуках попрощалися з воїном Павлом Варченком. Павло народився 6 листопада 1985 рокув селі Дідівці на Прилуччині. У 2002 році закінчив місцеву школу, а після неї вступив до Прилуцького гідротехнікуму, де навчався за спеціальністю “електрофікація”. Після першого курсу проходив строкову військову службу, потім продовжив навчання, після чого працював на Прилуцькому заводі “Пластмас” електриком.

У січні цього року Павло долучився до оборонців України. Службу ніс у складі одного з підрозділів військової частини А1962 на посаді бойового медика та віддано боронив Батьківщину від загарбників. На жаль, 14 травня під час виконання бойового завдання на Донеччині Павло Варченко загинув. Поховали воїна на кладовищі малої батьківщини.



Коментарі

Популярні публікації