Загиблі герої Чернігівщини: Руденко Олексій. Хромєєв Сергій. Бартош Костянтин. Кузьменко Ярослав

Олексій Григорович Руденко народився 18 квітня 1987 року у Варві. У 2005 році закінчив Варвинську ЗОШ I-III ступенів. Проходив строкову військову службу у пожежних військах міста Ічня. Після повернення працював на заводі «Пожмашина» в Ладані. Пізніше пожежним у 19 ДПРЧ (с. Гнідинці) 5 ДПРЗ ГУ ДСНС у Чернігівській області, потім водієм-експедитором у ПП «ТогрСервісПлюс».

Олексій Руденко мобілізований у березні 2023 року.

Службу проходив в званні солдата, був помічником гранатометника  4-го батальйону «Сила Свободи» бригади швидкого реагування Національної Гвардії України «Рубіж».

«Олексій  Руденко – це приклад мужності та оптимізму. Завжди підтримував побратимів, був товариським та дуже чуйним. Дуже любив рибалку та планував повернутись у цивільне життя після перемоги», йдеться у повідомленні.

Олексій загинув 8 липня під час мінометного обстрілу поблизу села Спірне Бахмутського району  Донецької області. Попрощалися із воїном 14 липня 2023 року у Варві, поховали на місцевому кладовищі.

ХРОМЄЄВ СЕРГІЙ ВАЛЕНТИНОВИЧ

 Народився 21 квітня 1973 в селі Калиновиця Варвинського району. Отримав середню освіту і у 1991 році потрапив на строкову військову службу до Збройних Сил України. До повномасштабного ворожого вторгнення Сергій працював бурильником цеху капітального і підземного ремонту свердловин Укрнафтабуріння, а у червні 2022 року долучився до оборонців України, потрапивши до складу військової частини А4569 на посаду радіотелеграфіста польового вузла зв'язку.

Молодший сержант Костянтин Бартош народився 25 вересня 1979 року в селі Радолівка на Запоріжжі. З 1977 по 1985 роки навчався в школі. Після її закінчення вступив на навчання до СПТУ №53 в селі Обіточне, де здобув освіту за спеціальністю "тракторист".

У 2014 році Костянтин переїхав до села Богдани на Прилуччині. У травні 2022 року добровільно долучився до лав Збройних Сил України. Служив у військовій частині А4438 на посаді гранатометника.

24 грудня під час виконання бойового завдання біля села Кліщіївка на Донеччині чоловік отримав смертельне поранення.

Поховали Костянтина на кладовищі села Богдани.

Нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно).

КУЗЬМЕНКО ЯРОСЛАВ ВОЛОДИМИРОВИЧ

Народився 12 лютого 1980 року в смт Варва. Закінчив Варвинську школу. Вищу освіту здобув в Ірпені, у податковій академії. З 2001 року жив у Фастові. Був поліцейським. Спочатку – стажером у поліції, вже пізніше обіймав керівні посади. Згодом полишив службу в поліції та зайнявся перевезенням небезпечних вантажів. З початку повномасштабного вторгення долучився до лав тероборони Фастова. Пізніше відправився на східні рубежі, боронити Україну там. Загинув 14 жовтня  2022 року в с. Лиман Донецької області. Похований в  м. Фастів Київської області. Нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ст. посмертно.


Коментарі

Популярні публікації