Загиблі герої Чернігівщини: Куда Ігор. Прокопець Сергій. Степашко Іван.

Куда Ігор Миколайович

Народився 06 березня 1982 року в с. Купина Ічнянського (нині Прилуцького) району Чернігівської області.  

Закінчив Петрушівську неповну середню школу, а потім продовжив навчання в Ічнянському професійно – технічному училищі, де здобув спеціальність «водія».

Після досягнення призовного віку поповнив ряди строковиків військової служби у м. Бровари та Гончарівському.

Після завершення служби працював водієм у ПрАТ «Нива плюс» у рідному селі. Також їздив на заробітки до м Києва, працював у КП «Добробут» Парафіївської селищної ради.

Під час роботи у НІКЗ «Качанівка» був мобілізований в АТО. Із 30 січня 2015 року до 20 квітня 2016 року воював на Донеччині та Луганщині, захищаючи східні кордони нашої держави від ворога. Отримав статус учасника бойових дій.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну знову був мобілізований 25 січня 2023 року. Воював на посаді стрільця – помічника гранатометника, мужньо захищаючи рідну землю від агресора.

Був доброзичливим, відповідальним, не цурався роботи, допомагав тим, хто цього потребував.

Загинув 16 серпня  2023 року під час участі у бойових діях за звільнення населеного пункту Старомайорське Волноваського району Донецької області. 

Похований 23 серпня 2023с року в смт Парафіївка Прилуцького району Чернігівської області, де проживає його родина.

Без батька залишилася сімнадцятирічна донька Богдана.

Прокопець Сергій Григорович

Народився 13 січня 1985 року в с. Новогупалівка Вільнянського району Запорізької області.

У 1996 році родина Сергія Григоровича переїхала до с. Купина Ічнянського (нині Прилуцького) району Чернігівської області).  

Закінчив Іваницьку середню школу, а потім продовжив навчання в Ічнянському професійно – технічному училищі, проте не закінчив, адже довелося рано розпочати працювати самому у місцевому господарстві ПрАТ «Нива плюс».

Коли досяг призовного віку, то поповнив ряди строковиків військової служби.

Після завершення служби повернувся працювати у ПрАТ «Нива плюс». Також їздив на заробітки до м Києва.

У 2014 році був мобілізований в АТО.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну знову був мобілізований 06 вересня 2022 року. Воював на посаді навідника кулеметного взводу в/ч А4640, захищав кордони України від країни – агресора.

Був запальним, але відповідальним, допомагав тим, хто цього потребував, не вагаючись виконував будь – які прохання й доручення, не цурався роботи.

Солдат Прокопець Сергій Григорович загинув 11 серпня  2023 року під час виконання бойових завдань, пов’язаних  із захистом Батьківщини, у районі населеного пункту Роботине Пологівського району Запорізької області. 

Похований 30 серпня 2023 року в с. Іваниця Прилуцького району Чернігівської області, де проживає його родина.

Без батька залишився трирічний син Андрій.

Степашко Іван Григорович

Народився 7 липня 2002 року в с. Іваниця Ічнянського (нині Прилуцького) району Чернігівської області) у багатодітній родині.

Навчався в Іваницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів протягом дев’яти років, а потім - у Дігтярівському професійному аграрному ліцеї, де здобував професію слюсаря та водія різних транспортних засобів. 

Завжди брався за будь – яку справу, не цурався ніякої роботи, адже змалку звик допомагати родині. Спробував себе і на будівництві, й на різних оптових базах.

Був компанійським, життєлюбним, веселим юнаком, люблячим сином, братом, онуком.

У 2021 році вирішив піти на військову службу за контрактом. У кінці серпня розпочав навчання в Житомирі, а  жовтні 2021 року прийняв присягу. Старший стрілець десантно- штурмової роти в/ч А 1910.

Під час служби в Івана було оперативне втручання, тому отримав місяць «відпочинку», але вдома знаходився недовго й повернувся на службу раніше.

Загинув  20 травня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Довгеньке Ізюмського району Харківської області на 21 взводному опорному пункті внаслідок ведення танкового обстрілу противником.

Похований 24 травня 2022 року в с. Іваниця Прилуцького району Чернігівської області.

Указом Президента № 24/2023 від січня 2023 року нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Коментарі

Популярні публікації