Загиблі герої Чернігівщини: Галушко Олег. Дусь Сергій. Чирцов Олександр

Галушко Олег Васильович. Народився 10 червня 1979 року в Носівці.

У 1994 році закінчив Носівську загальноосвітню школу. У 2009 році закінчив Темнівський навчальний центр № 100 (Харківська область) за спеціальністю “столяр-будівельник”. 

Чоловік працював на будівництві. Жив у Носівці. Залишилася мати — Віра Юхимівна, працювала в колгоспі, і сестра Оксана. Батько помер 12 років тому. Дітей та дружини у Олега не було.

Призваний до Збройних сил України в липні 2015. Солдат 92-ї окремої механізованої бригади.

Проходив підготовку на Рівненщині. Потім був переведений у Чугуїв (Харківська область), далі проходив військову службу у частині, що у Райгородці. У телефонних розмовах з рідними солдат говорив: «Усе нормально, все добре».

Загинув 28 листопада 2015 поблизу села Райгородка Новоайдарського району Луганської області.

Похований 3 грудня 2015 в Носівці. Мати — Галушко Віра Юхимівна, мешкає в Носівці.

Портрет на меморіалі "Стіна пам'яті полеглих за Україну" у Києві: секція 8, ряд 1, місце 16. 

Дусь Сергій Васильович - механік-водій танка 1-ї окремої гвардійської танкової Новгородської орденів Червоного Прапора, Кутузова, Богдана Хмельницького, Олександра Невського і Червоної Зірки бригади Сухопутних військ Збройних Сил України, сержант.

Народився 13 січня 1991 року в селі Пекурівка Городнянського району Чернігівської області. Закінчив загальноосвітню школу села Пекурівка Городнянського району, потім - професійно-технічне училище та здобув професію «Електрик».

Служив у 1-ій окремій гвардійській танковій Новгородській орденів Червоного Прапора, Кутузова, Богдана Хмельницького, Олександра Невського і Червоної Зірки бригаді Сухопутних військ Збройних Сил України (військова частина А1815, селище міського типу Гончарівське Чернігівського району Чернігівської області).

З весни-літа 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України.

13 липня 2014 року сержант Дусь загинув у бою в районі села Розкішне Лутугинського району Луганської області.

Похований на кладовищі села Пекурівка Городнянського району.

Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (31.10.2014; посмертно).

Залишились батьки та дев‘ять братів та сестер.

Портрет на меморіалі "Стіна пам'яті полеглих за Україну" у Києві: секція 1, ряд 5, місце 32.

Чирцов Олександр Семенович – санітарний інструктор та інструктор зі стрілецької справи Окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ».

Народився 24 травня 1977 року в селищі міського типу Десна Козелецького району Чернігівської області. Разом з родиною мешкав у місті Кобеляки Полтавської області, потім – у місті Артемівськ (нині – Бахмут) Донецької області.

Взимку 2013-2014 років перебував на Майдані Незалежності у Києві, де був активним учасником Революції гідності.

З початком військових дій на сході України разом з родиною переїхав у місто Полтава.

На початку 2015 року добровольцем вступив до лав Окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ» (з липня 2015 року – окрема зведена штурмова рота «Карпатська Січ» 93-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України), де був санітарним інструктором та інструктором зі стрілецької справи.

З лютого 2015 року брав участь в антитерористичній операції на сході України. Позивний «Піонер».

15 квітня 2015 року Олександр Чирцов загинув від осколкового поранення в серце унаслідок прямого влучання артилерійського снаряду у розташування медичної частини в селищі Піски Ясинуватського району Донецької області.

18 квітня 2015 року похований на кладовищі міста Кобеляки Полтавської області.

Залишились дружина та донька.

Указом Президента України № 97/2021 від 12 березня 2021 року, "за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

На підставі рішення президії Полтавської обласної ради сьомого скликання від 4 березня 2016 року та відповідно до розпорядження голови Полтавської обласної ради № 46 від 15 березня 2016 року Черцова Олександра Семеновича занесено до Книги Пошани Полтавської обласної ради (посмертно).

Портрет на меморіалі "Стіна пам'яті полеглих за Україну" у Києві: секція 7, ряд 2, місце 10.

13 квітня 2016 року у місті Кобеляки Полтавської області відкрито пам’ятний знак воїнам, які загинули під час проведення антитерористичної операції на сході України, серед яких ім’я Олександра Чирцова.


Коментарі

Популярні публікації