Загиблі герої Чернігівщини: Гапченко Богдан. Волобуєв Олександр. Кривда Сергій

Гапченко Богдан Миколайович

Народився Богдан Миколайович 29 травня 1993 року у місті Прилуки. Навчався у загальноосвітній школі № 10. Після закінчення шкільного навчання, вступив до Прилуцького професійного ліцею, де здобув професію будівельника. З 2011 року проходив строкову військову службу.

Трудова діяльність Богдана розпочалась у рідних Прилуках, пізніше у м.Києві працював старшим охоронником магазину «Фора», а згодом у торговельній мережі «АТБ» м. Вінниці.

22 грудня 2022 року Богдан Гапченко, як справжній чоловік, став на захист своєї країни.

Солдат, Гапченко Богдан Миколайович був відданий військовій присязі на вірність Українському народові. 27 серпня 2023 року у результаті артилерійського обстрілу противником в районі населеного пункту Роботине Запорізької області, отримавши вогнепальні поранення, несумісні з життям, Богдан Гапченко загинув.

Похований 06 вересня 2023 року на «Алеї Героїв» (цвинтар Горова Білещина) у Прилуках.

Волобуєв Олександр Іванович

Народився Олександр Іванович 18 березня 1981 року у місті Прилуки.  Закінчив Ніжинський державний педагогічний університет імені Миколи Гоголя за спеціальністю соціальна педагогіка і практична психологія.

У 2004 році працював соціальним педагогом у середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №6 міста Прилуки. Потім продовжив трудову діяльність в НГВУ «Чернігівнафтогаз» на різних посадах.

З 2013 по 2017 рік працював психологом відділення персоналу 5-го державного пожежно-рятувального загону Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області з охорони об'єктів.

З 2017 року вступив до лав Збройних Сил України. З червня 2018 року по березень 2019 року брав активну участь у антитерористичній операції та операції Об’єднаних сил на сході України.

З початком повномасштабного вторгнення очолював групу, яка успішно проводила рейдові та диверсійні дії на маршрутах руху противника в Чернігівській області.

У військовій частині проходив службу на посаді офіцера-психолога батальйону охорони. Зарекомендував себе виключно з позитивної сторони, як грамотний офіцер, надійний товариш для своїх побратимів та патріот України.

Призначений командиром роти спеціального призначення.

Мужньо виконуючи свій військовий обов’язок, командир роти спеціального призначення військової частини А 4626, капітан Олександр Волобуєв загинув в районі населеного пункту Ямпіль Донецької області 29 серпня 2023 року.

Олександр Іванович залишився вірним військовій присязі, беручи участь в обороні держави та стримуванні збройної агресії російської федерації.

Похований 31 серпня 2023 року на кладовищі «Новий побут»  у  Прилуках.


Старший сержант Сергій Кривда народився 16 січня 1984 року в селищі Талалаївка на Чернігівщині. Навчався в місцевій школі. У 2002 році закінчив навчання в Дігтярівському професійному ліцеї, здобув спеціальність кухаря.

7 травня 2002 року був призваний на строкову військову службу до Збройних сил України. У жовтні 2003 року був демобілізований. Потім одружився. До 2006 року працював у Києві автослюсарем.

Останні роки проживав разом з дружиною і двома доньками в селищі Дмитрівка Ніжинського району Чернігівської області.

19 травня 2022 року долучився до ЗСУ. Був на посаді стрільця у роті охорони Прилуцького РТЦК та СП .

7 червня 2022 року долучився до одного з підрозділів військової частини А4569, був на посаді техніка стрілецької роти. Також був у складі одного з підрозділів військової частини А4722, був на посаді головного сержанта інженерно-саперного взводу.

Загинув 27 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання на одному із напрямків бойового зіткнення.

Попрощалися з воїном та поховали його на кладовищі в Талалаївці. Вдома у нього залишилися мати, сестра, дружина та дві доньки.

Коментарі

Популярні публікації