Загиблі герої Чернігівщини: Лисенко Георгій. Кирилюк Денис. Голуб Владислав

Георгій Сергійович Лисенко — майор Збройних Сил України, учасник російсько-української війни, який загинув у ході російського вторгнення в Україну. Герой України (посмертно).

Народився 27 жовтня 1997 у Чернігові.

Випускник Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка

Під час російського вторгнення в Україну у 2022 році брав безпосередню участь в обороні Києва. Потім виконував бойові та спеціальні завдання в Запорізькій, Луганській і Донецькій областях.

Загинув 6 листопада 2022 року у Бахмуті, викликавши вогонь на себе заради порятунку життів побратимів

Нагороди

  • Звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно). Нагороду отримала з рук президента України 24 серпня 2023 у м. Києві мати Георгія Лисенка під час урочистостей з нагоди Дня незалежності України.
Кирилюк Денис Миколайович
28.03.2023 року під час виконання бойового завдання загинув ще один український воїн, друг, побратим, коханий чоловік та батько… Кирилюк Денис Миколайович - льотчик однієї з бригад тактичної авіації Повітряних Сил, що захищає наше з Вами українське небо. У 2011 році він закінчив Харківський національний університет Повітряних Сил. Разом із сім’єю проживав на Миргородщині. Захоплювався літаками з самого дитинства, обожнював рибалку та постійно хизувався своїми уловами рідним та близьким. Денис Миколайович був досвідченим та вправним пілотом, здійснив понад 80 бойових вильотів, з них 70 під час повномасштабного вторгнення на знищення ворога. За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного сувернітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі майор Денис Кирилюк був нагороджений високою державною нагородою – орденом “За мужність” ІІІ ступеня. За свої героїчні вчинки та зразкове виконання військового обов’язку Денис Миколайович також нагороджений Відзнакою Президента України «За участь в АТО» та є власником вогнепальної зброї, яку отримав за свої заслуги від Міністерства оборони України.
Зовсім недавно з його обличчя не можливо було стерти посмішку, у нього народився син. А сьогодні самотніми залишилися дружина Дениса з маленькою донечкою та новонародженим сином...

06 березня 2022 року громада Горішніх Плавнів попрощалася з загиблим солдатом Збройних сил України Владиславом Володимировичем Голубом.

    Народився Владислав 15 січня 1992 року в м.Комсомольську. Після закінчення 9 класів загальноосвітньої школи №5, вступив до Чернігівського ліцею військової підготовки. Після успішного закінчення цього ліцею навчався у 2009-2013 роках у Харківському національному університеті внутрішніх справ, де здобув відповідну кваліфікацію бакалавра. У 2013-2015 роках працював слідчим Комсомольського міського відділу УМВС України в Полтавській області. У 2015-2017 роках продовжив навчання в Національній академії внутрішніх справ, де здобув кваліфікацію магістра права. Із 2017 року старший лейтенант поліції Владислав Голуб працював старшим інспектором в органах Національної поліції України міста Києва. Владислав завжди підтримував гарну фізичну форму, мав високий рівень спортивної підготовки, мав рівень кандидата в майстри спорту з плавання і військового багатобор’я. У березні 2022 року пішов добровольцем на російсько-українську війну.

   5 травня 2022 року під час виконання бойового завдання, виявивши стійкість і мужність, солдат десантно-штурмового батальйону Збройних сил України Владислав Голуб героїчно загинув у районі населеного пункту Шандриголове Донецької області. 

   Владислава Володимировича Голуба поховали з почестями в Горішніх Плавнях на території військового меморіалу «Їхні імена будуть жити вічно».

Коментарі

Популярні публікації