Загиблі герої Чернігівщини: Кондратенко Ярослав. Клановець Ігор. Литвиненко Денис. Оверченко Олег

Ярослав Кондратенко уродженець села Черниш, Чернігівського району. У листопаді 2022 року його призвали на службу як солдата резерву запасної роти.

"Хлопчиком таким був молоденьким, працелюбним. Дуже старанний був хлопчик. Тільки хороше про нього можу сказати", — розповідає колега Ярослава Василь Михалевич.

Ярослав загинув 26 грудня 2022 поблизу населеного пункту Макіївка Луганської області під час артилерійського обстрілу з боку РФ. Йому було 37 років.

Поховали Ярослава Кондратенка на кладовищі у селі Черниш, а Ігоря Клановця — на кладовищі "Яцево" у Чернігові.

Ігор Клановець родом з Чернігова. Навчався у школі №17, потім закінчив Чернігівське професійно-технічне училище №18. До повномасштабного вторгнення працював верстатником на деревообробному комбінаті.

До лав ЗСУ Ігор Клановець долучився вже після повномасштабного вторгнення. Його призвали на військову службу по мобілізації у серпні 2022 року. Був старшим оператором протитанкового відділення взводу вогневої підтримки.

"Він був кулеметником на бойовій машині. Своїми діями прикривав всю команду. Ігорю багато людей завдячують життям. При виконанні бойового завдання — загинув", — говорить командир Ігор Паляниця.

Загинув боєць 31 грудня 2022 року поблизу населеного пункту Курдюмівка на Донеччині. Йому було 33 роки.

Денис Литвиненко народився 3 травня 1989 року у місті Мартук, що в Казахстані. Проживав чоловік разом з дружиною та сімома дітьми на Чернігівщині — у селі Бутівка (Городнянська громада).

З початком повномасштабної війни в Україні потрапив на службу до військової частини А4350 на посаду старшого оператора протитанкового відділення взводу вогневої підтримки.

Загинув боєць 30 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Соледар на Донеччині, коли потрапив під ворожий мінометний обстріл.

Поховали Дениса на кладовищі села Бутівка.


Олег Оверченко народився 27 березня 1986 року у місті Фастів на Київщині. Проживав у Бобровицькій громаді, тут же навчався у Бобровицькому аграрному технікумі.

У 2009 році чоловік вступив до лав Збройних сил України, а після демобілізації працював у Броварській типографії. У листопаді 2022 року Олег знову повернувся до військової справи. Він потрапив до військової частини А7014 на посаду солдата резерву запасної роти.

Загинув боєць 30 грудня 2022 року під час виконання чергового бойового завдання в селі Макіївка на Луганщині.

Поховали полеглого воїна на кладовищі міста Бобровиця.


Коментарі

Популярні публікації