Загиблі герої Чернігівщини: Рябовол Сергій. Пітель Володимир. Бабенко Олександр

Рябовол Сергій Миколайович народився 15 січня 1982 року в  селі Заїзд Прилуцького району Чернігівської області. Навчався в Заїздській загальноосвітній школі. Після закінчення школи вступив до  Дегтярівського СПТУ, де здобув професію тракториста. 2000-2002 рік – служба в Збройних Силах України. Працював за професією трактористом  в м. Прилуки на ефіроолійному комбінаті до закриття підприємства. Потім продовжив свій трудовий шлях на новобудовах міста Києва. Був призваний на військову службу 12 травня 2022 року.

06 жовтня 2022 року отримав тяжкі  травми  в районі населеного пункту Новобахмутівка Покровського району Донецької області. Перебував на  тривалому лікуванні, але, на жаль,  серце Героя не витримало…  Старший  солдат  Рябовол Сергій Миколайович помер 13 вересня  2023 року. Смерть Сергія  – непоправна втрата для рідних, друзів, для громади та всієї України.    Поховали Героя на місцевому сільському кладовищі в с.Заїзд Прилуцького району Чернігівської області.

Пітель Володимир Григорович народився 15 лютого 1970 року в селі Мазки Прилуцького району Чернігівської області. Навчався в Мазківській восьмирічній школі. Дев’ятий клас закінчував у Дідівській середній школі.

Після 9 класу навчався в Прилуцькому гідромеліоративному технікумі за спеціальністю «електрик». Після закінчення технікуму пішов служити до армії. 2 роки служив на аеродромі «Байконур». Повернувся у село Манжосівка, де працював оператором у шкільній котельні. Більшу частину робочого шляху працював у селі Мазки в товаристві «КрокУкрЗалізБуд».

16 червня 2023 року був призваний до лав Збройних Сил України по мобілізації. Пішов не вагаючись виконувати свій обов’язок перед країною. З 16 червня по 23 серпня був на навчанні у селищі Гончарівське. Перший місяць навчався, а другий - був інструктором по підготовці воїнів.

26 серпня Володимира перевели у населений пункт Авдіївка Покровського району Донецької області в зону бойових дій, де він служив стрільцем-санітаром механізованого відділення, механізованого взводу, механізованої роти, механізованого батальйону військової частини А4007.

06 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання Пітель Володимир Григорович загинув внаслідок мінометного обстрілу противника в районі населеного пункту Авдіївка Покровського району Донецької області. В скорботі залишилась мама Лідія Іванівна.

Поховання Героя відбулося  на сільському кладовищі у селі Манжосівка Прилуцького району Чернігівської області.

Бабенко  Олександр Володимирович народився 26 листопада 1985 року в місті Прилуки Чернігівської області. Виріс та проживав в багатодітній родині.  Навчався з першого по дев’ятий клас в загальноосвітній школі №1 міста Прилуки. Після закінчення школи в 2000 році вступив до Прилуцького професійного ліцею та отримав професію монтажник-зварник. Під час навчання приймав активну участь в житті ліцею. Після закінчення навчання в 2003 році був призваний до лав Збройних Сил України. Службу проходив в місті Чернігів.

У 2005 році переїхав з міста Прилуки до села Пирогівці Прилуцького району. З 2008 по 2016 роки працював монтером колії 4-го розряду робочого відділення  третього відділку Державного підприємства «Південна залізниця» міста Прилуки. У липні 2022 року добровільно пішов на захист держави та проходив службу майстром ремонтного відділення бронетанкової техніки взводу технічного забезпечення 2 штурмового батальйону в/ч А4010. Загинув Олександр 29 грудня 2022 року внаслідок штурмових дій противника в районі населеного пункту Нью-Йорк  Донецької області. Олександр був дуже доброю людиною, завжди був готовий прийти на допомогу. Про таких, як Олександр говорять – «Людина з великої літери». Йому назавжди буде 37 років…

У скорботі залишилися мама  Бабенко Надія Василівна,  брат  Віталій,  сестри  Тетяна, Наталія та Катерина,  а також  5 племінниць та 6 племінників.

Поховали  Олександра Бабенка  на  «Алеї Героїв» (цвинтар Горова  Білещина) у м.Прилуки. 

 

Коментарі

Популярні публікації