Загиблі герої Чернігівщини: Кисіль Євген. Юрченко Андрій. Ященко Юрій

Капітан Кисіль Євген Анатолійович народився 03 січня 1988 року у місті Чернігів. У 1995 році пішов до місцевої ЗОШ №12. У 2003-му вступив на навчання до Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Після його закінчення у 2005 році вступив у Харківський університет повітряних сил ім.Івана Кожедуба.

У 2011-му, після закінчення університету, продовжив проходження військової служби у м. Бориспіль на посаді «бортовий авіаційний технік літака Ан-26». З 2014-го брав безпосередню участь в АТО. У 2017 році продовжив службу у Полтаві на посаді «старший бортовий авіаційний технік-інструктор вертолітної ланки». Літав на вертольоті Мі-8, виконував миротворчі місії ООН в республіці Конго протягом 2021-2022 років. Мав наліт на Ан-26 - 800 годин, на Мі-8 - близько 900 годин.

Після початку повномасштабної війни захищав Україну у складі одного з підрозділів військової частини А3384 на посаді «старший бортовий авіаційний технік – інструктор вертолітної ескадрильї». Загинув 29.08.2022 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Вдома на нього чекали мати, син та донька.
Попрощалися з воїном у Храмі Усіх Святих Чернігівських, поховали на кладовищі Яцево.

Лейтенант Юрченко Андрій Вікторович народився 12 грудня 2001 року в місті Чернігів. Закінчив Чернігівський колегіум №11 та вступив до Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Займався дзюдо з 6 років. У 2019 році вступив до Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. 24 серпня 2021 року нагороджений пам’ятною відзнакою – медаллю «УЧАСНИК ВІЙСЬКОВОГО ПАРАДУ».
У лютому-березні 2022 року стояв на захисті Києва. 2023 року здобув диплом бакалавра Національної Академії Сухопутних Військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та отримав військове звання «лейтенант». Після закінчення Академії продовжив службу у складі одного з підрозділів військової частини А4674. В складі зведеного артилерійського підрозділу, як одного з кращих фахівців артилеристів, його було направлено на курси до Королівської школи артилерії Об’єднаного Королівства Великобританії для навчання та освоєння іноземних зразків артилерійського озброєння та техніки, які Андрій успішно завершив 24.03.2023 року.

Попри вік, командування довірило молодому офіцеру посаду командира самохідної артилерійської батареї. І вже з 1 травня 2023 року підрозділ під командуванням лейтенанта Андрія Юрченка прийняв бойове хрещення на самохідних артилерійських установках AS-90 в боях за місто Бахмут. Майже місяць самохідна артилерійська батарея під командуванням лейтенанта Юрченка брала участь у боях, знищуючи живу силу, озброєння та техніку противника, підтримуючи артилерійським вогнем підрозділи штурмовиків, та воїнів-десантників. За успішне виконання бойових завдань, та проявлену мужність був представлений до нагородження нагрудним знаком «Срібний хрест». За плечима молодого командира батареї також залишились бої за населені пункти: Оріхів, Роботине, Вербове. За особисті заслуги у забезпеченні обороноздатності України, зразкове виконання військового та службового обов’язку, виявлені при цьому честь та доблесть, командуванням військової частини було направлено подання на нагородження його відзнакою Президента України «Іменна вогнепальна зброя». Загинув 30 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку. Попрощалися з воїном в Катерининській церкві, поховали на кладовищі Яцево.
Страшні звістки про втрату бійців, на превеликий жаль, продовжують надходити в нашу громаду... Невблаганна смерть знову забрала життя нашого земляка – жителя села Радичів Ященка Юрія Федоровича, випускника Чернігівського ліцею 2000 року.


   Юрій Ященко народився 7 вересня 1982 року. Захищав нашу державу у складі 1 механізованого відділення 3 механізованого взводу механізованої роти військової частини А 4532 Збройних Сил України. Був навідником.

    За офіційними даними першого відділу Новгород-Сіверського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки військовослужбовець загинув 23 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Павлівка Волноваського району Донецької області.

Коментарі

Популярні публікації