Скорботні жнива війни: Жовтик Олексій. Герасімов Богдан. Носуля Артем. Швидкий Петро

39-річний поліцейський Олексій Жовтик загинув 9 червня 2023 року на прикордонні у Чернігівській області. Він разом із колегою наїхали на міну. Обоє правоохоронців були поза службою і їхали власним автомобілем, повідомили в управлінні поліції Чернігівщини. Олексій Жовтик – родом із Чернігова. Закінчив місцеву школу №5. Працював старшим сержантом відділення поліції №2 (селище Ріпки) Чернігівського районного управління поліції. Любив риболовлю. Обожнював відпочинок із сім'єю. «Він дуже любив свою дружину і дітей. Був чудовою людиною, надійним напарником, люблячим батьком та сином, позитивом для нас. Його сміх я і досі чую…», – сказала колега Катерина. В Олексія Жовтика залишилися дружина, троє дітей та батьки. 7 липня 2023 року Олексієві могло би виповнитися 40.

Солдат Богдан Герасімов (12.10.1985 – 25.06.2023) народився в селищі Миропіль на Житомирщині в родині військовослужбовця. Після закінчення міської школи та строкової служби працював у столиці, в «Київметробуді».

Із 2007 року Богдан разом із дружиною Юлією та двома синочками проживають у Носівці. До початку війни росії проти України Богдан працював охоронцем, займався будівництвом, завжди допомагав рідним, сусідам, мав золоті руки до будь-яких господарських справ.

У 2014 році був мобілізований, ніс службу на прикордонні. 25 лютого 2022 року він разом із побратимом прибули до Носівського РТЦК і СП, виявивши готовність стати на захист України в лавах Збройних Сил України. Із 9 березня Богдан Герасімов у складі 21 ОСБ ОК «Північ» боронив Чернігів і прилеглі прикордонні села. Він був водієм-електриком радіостанції польового вузла зв’язку. Після деокупації області продовжив службу. На жаль, 25 червня в результаті дорожньо-транспортної пригоди Богдан Герасімов отримав травми, несумісні з життям. Поховано солдата в рідному Мирополі на Житомирщині.

Вічна пам’ять воїну-захиснику!

Помер чернігівський волонтер, член Молодіжної ради при Чернігівській ОДА Артем Носуля. Про втрату пишуть чернігівці на своїх сторінках у Фейсбук. Зокрема, народний депутат Сергій Гривко, зазначив, що громада Чернігівщини втратила світлу людину та волонтера. «Артем Носуля був патріотом свої держави, мав непростий життєвий шлях, намагався допомогти людям побороти їх проступки та допомагав всім під час складних часів Чернігівщини. Світла пам’ять. Співчуття рідним та близьким», – написав він. У мережі зазначають, що 31-річний волонтер помер через хворобу серця. Також про чоловіка написав і ще один народний депутат Олег Семінський. «Не думав, що доведеться писати такі строки… Відійшов у Вічність наш спільний друг, Артем Носуля, вірний, надійний та завжди усміхнений член моєї команди, мій помічник.

Справжній патріот України, відчайдушний волонтер та людина, яка була віддана своїй нелегкій справі і завзято працювала на благо своєї місії.
Друже, Артеме, дякую, що завжди був поруч, коли була потрібна твоя підтримка, що завжди був відвертий, чесний та принциповий. Боляче це усвідомлювати.
Нам тебе не вистачатиме. Спочивай з миром, друже», – написав він.

Швидкий Петро Іванович  народився 13 липня 1979 року у с.Тихоновичі. Згодом переїхав жити і працювати у Сновськ.

Прапорщик міліції Петро Іванович Швидкий у складі батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Чернігів» УМВС України в Чернігівській області брав участь в антитерористичній операції на території Луганської області.

Під час виконання бойового завдання в районі смт Станиця Луганська отримав важке вогнепальне кульове поранення хребта і спинного мозку із значним порушенням функції опори та ходи.

За період служби в ОВС за сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків, беззавітну відданість справі охорони правопорядку, особисту мужність та відвагу, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності, нагороджений відзнакою МВС України – нагрудним знаком «За відвагу в службі».

26 травня 2023 року серце Героя зупинилося навіки.

За бажанням рідних Петра Швидкого сьогодні привезли з обласного центру і поховали з усіма військовими почестями  на Алеї  Героїв міського кладовища м. Сновськ.

Коментарі

Популярні публікації