Загиблі герої Чернігівщини: Білоус Володимир. Ворошов Володимир. Шпадарук Олександр

Володимир Миколайович Білоус народився 26 грудня 1979 року в селі Боханів Варварського району в родині Миколи Миколайовича та Валентини Євгеніївни Білоусів. Був наймолодшим, четвертим, сином в родині. Спершу закінчив Кухарську восьмирічку, а у 1997 році - Озерянську середню школу. Після навчання у Дігтярівському ПТУ Володимир служив у Національній гвардії України.

У 2000 році хлопець повернувся зі служби, тоді ж закохався в односельчанку Марину, з якою і створив дружню родину. Хазяйновитий господар та люблячий чоловік бере відповідальність за виховання дітей своєї коханої - 6-річного Колі та 4-річної Ані. Невдовзі дружня сім'я Білоусів поповнюється ще трьома дітками: двома донечками Оленою та Катею, і синочком Вовою. З того часу всі їхні перемоги та всі їхні невдачі стали спільними. Зрозумівши, що для дітей треба більше можливостей, у 2008 році родина вирішує переїхати у Гнідинці. Працьовитий чоловік відразу йде працювати в ТОВ "Прогрес" водієм-трактористом.

Злагода і гармонія панували у цій родині. Старші діти прислухалися до порад батька, а він, у свою чергу, віддавав їм себе. Ніби передчуваючи, що доля відміряла йому короткий життєвий шлях, Володимир спішив жити. Хто його часто бачив, пам'ятає: все бігом, все поспішаючи і завжди усміхаючись. Не встиг з машини встати, вже косить щось або пиляє.

Коли розпочалася російська військова агресія, в перший день добровольцем пішов у військкомат. Спершу був у теробороні, а потім підписав контракт із Збройними силами України. Свою службу Захисник ніс в одному з підрозділів Чернігівщини, у Сумській області. Пізніше солдат долучився до складу 58-ї окремої механізованої бригади та виконував бойові завдання на сході України.

Загинув 4 серпня 2022 року на Донеччині, околиця міста Бахмут.   Похований 9 серпня 2022 року в селі Гнідинці, Прилуцького району, Чернігівської області.

ВОРОШОВ ВОЛОДИМИР СЕРГІЙОВИЧ

 Народився 11 лютого 1999 року в м. Суми. У 2014 році закінчив Варвинську районну гімназію і вирішив вступити до Роменського коледжу СНАУ. У 2018 році отримав диплом  за спеціальністю технік-.механік. Цього року був призваний на строкову військову службу. У 2019 році брав участь в операції об’єднаних сил м. Часів Яр, Донецької області. 8 березня 2022 року був мобілізований до лав Збройних Сил України згідно Указу Президента України «Про загальну мобілізацію»  від 24.02.2022 року №69/2022.  Старший солдат, кулеметник військової частини А 7401. Загинув 16 травня 2022 року на південній околиці с. Тернова, Харківського району, Харківської області. Похований 21 травня 2022 року смт Варва, Прилуцького району, Чернігівської області. 

ШПАДАРУК ОЛЕКСАНДР ВАСИЛЬОВИЧ

 Народився 21 квітня 1982 року в смт. Варва, Чернігівської області. У1999 році закінчив Варвинську загальноосвітню школу №1.    У 2000 році призваний на строкову  військову службу.    У вересні 2017 року вирішив вступити на військову службу за контрактом до військової частини А 1499.     З 2018 року по 2019 рік приймав участь в антитерористичній операції. Проходив військову службу на посаді командир відділення.    Загинув 09 березня 2022 року під час артилерійського обстрілу селища Житлівка Кремінського району, Луганської області. Похований 14 березня 2022 року в смт. Варва, Прилуцького району,  Чернігівської області. Указом Президента України № 236 від 13 квітня 2022 року нагороджений орденом «За мужність» III ст. посмертно.


Коментарі

Популярні публікації