Загиблі герої Чернігівщини: Криволап Олександр. Полевой Олександр. Острожинський Олексій. Калайда Анатолій

Олександр Криволап народився 16 травня 1986 року в селі Вишневе на Чернігівщині. Тут закінчив школу, а професійну освіту здобував у Замглаї. Проходив строкову військову службу, тоді навчався на перукаря у Чернігівському вищому професійному училищі побутового обслуговування. Деякий час працював на Чернігівському заводі радіоприладів.

Після деокупації області у квітні 2022 року долучився до лав ЗСУ. Був старшим стрільцем механізованого відділення одного з підрозділів військової частини А4712. Мав звання молодшого сержанта.

Загинув 6 липня 2023 року під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку. Поховали Олександра 14 липня на малій батьківщині.

Олександр Полевой народився 5 лютого 1984 року в селі Вознесенське Чернігівського району. Після повномасштабного вторгнення чоловік став на захист України. Обіймав посаду стрільця-снайпера одного з підрозділів військової частини А4355.

Загинув 8 липня 2023 року під час боїв поблизу одного з населених пунктів Донеччини. Попрощалися з воїном та поховали його у рідному селі.


Острожинський Олексій Миколайович народився 02.12.1982 року в м.Бобровиця.
Сім’я Захисника переїхала до Ніжина у 1984 році. 
У 1991 році Олексій пішов до першого класу Ніжинської ЗОШ №13. Закінчив 9 класів і пішов вчитися на водія. Після закінчення навчання з 2001-го по 2003 рік проходив строкову службу в Збройних Силах України.

Під час повномасштабного вторгнення рф у грудні 2022 року став на захист України. Олексій був добрим, чуйним, справжнім помічником батькам друзям. Завжди йшов на допомогу.
Мав багато мрій і планів у житті, надзвичайно любив свою родину та рідну землю. 
Без люблячого сина залишилися батьки та без дбайливого брата залишилися сестра і брат.  Словами важко загоїти в серці болючу рану втрати, адже смерть найріднішої людини – велике випробування.

Анатолій Калайда народився 10 червня 1979 року у селі Озеряни. Після закінчення Варвинської школи навчався у Ладанському середньому професійно-технічному училищі. Понад 12 років працював оператором на Гнідинцівському газопереробному заводі.

Брав участь в антитерористичній операції у 2014-2015 роках. Тоді повернувся до цивільного життя, працював кочегаром у селищі Ладан.

У квітні 2022 року знову долучився до лав Збройних сил України — механізованої роти одного з підрозділів військової частини А4712.

Загинув 6 липня 2023 року під час боїв поблизу одного з населених пунктів Запорізької області. Поховали Анатолія у Варві.

Коментарі

Популярні публікації